Entrevista a Pedro Ruiz-Castell

Entrevistem Pedro Ruiz-Castell, autor del llibre Historia de la tecnología a través de veinte objetos, que recorre la història de la humanitat mitjançant el desenvolupament tecnològic i els processos científics.
0
El paleontòleg Francesc Gascó Lluna

El paleontòleg i divulgador Francesc Gascó, conegut al seu canal de YouTube com El Pakozoico, ens contesta alguns dubtes sobre dinosaures, a més de presentar-nos els seu llibre Paleontología Pop.
0
Gustau Camps-Valls

El físic Gustau Camps-Valls ha sigut reconegut internacionalment per les seues aportacions en el camp de la intel·ligència artificial (IA) per tal d’avançar en la detecció de fenòmens extrems.
0
Luis González Reyes

Doctor en Química, Luis González Reyes desenvolupa la seua activitat professional col·laborant amb projectes que promouen el canvi social i ecològic.
0
Manel Perucho, autor d'un nou model teòric sobre el doll d'un forat negre

Manel Perucho, professor de Física de la Universitat de València i col·laborador de Mètode, acaba de publicar un article en Nature Astronomy que proposa un nou model teòric per entendre l'interior d'un blàzar.
0
El biòleg i escriptor Jesús Purroy.

Entrevista a Jesús Purroy, col·laborador de Mètode, sobre la columna «Els gèneres de la literatura científica» i la divulgació de la ciència.
0
Miquel de Renzi

El geòleg, paleontòleg i poeta ha rebut l'homenatge de la Societat Espanyola de Paleontologia.
0
Andrés Santos-Cubedo

Entrevista amb el paleontòleg Andrés-Santos Cubedo, un dels membres de l'equip que ha participat en el descobriment d'un nou dinosaure a Cinctorres.
0
Dominik Weiss

Entrevista al investigador en Geoquímica Dominik Weiss sobre els efectes dels metalls en el medi ambient i la salut.
0
Tarita Biver

Entrevista a Tarita Biver sobre les aplicacions de diferent metalls en l'àmbit de la medicina i la salut.
0
Maria Teresa Domenech

Entrevista a la doctora en Química Maria Teresa Doménech sobre les aplicacions dels metalls en l'àmbit de l'art.
0
Josep Lluís Barona, historiador de la ciència - Foto: Lautaro Iglesias

La pandèmia de covid-19 ens ha fet mirar cap a les epidèmies del passat. Josep Lluís Barona, catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat de València, ha coordinat el Manual de Historia de la Medicina (Tirant, 2023) en el qual participen una vintena d’especialistes.
0
Marga Sánchez

Marga Sánchez Romero és autora del llibre Prehistorias de mujeres, on tracta de trencar mites sobre el paper de les dones en la nostra història com a espècie.
0
Juli Peretó

El catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València Juli Peretó parla sobre el seu últim llibre, que tracta sobre l'origen de la vida.
0
Maria Nicolau

Entrevista amb Maria Nicolau, autora del llibre Cuina! o barbàrie. La cuinera parla del seu llibre i explica els reptes a què s'enfronta la cuina tradicional.
0
Janet Browne

Amb motiu del Dia Darwin repassem amb Janet Browne, historiadora de la ciència, alguns aspectes de la biografia del naturalista anglès. 

0
Purificació Mascarell

Entrevista a Purificació Mascarell, autora de Mireia (Drassana, 2022), una novel·la que aborda la violència psiquiàtrica comesa contra les dones en el segle XIX.

0
Oihan Iturbide

Parlem amb Oihan Iturbide, biòleg i editor, sobre el seu projecte Yonki Books, que té per objectiu mantenir un debat públic i divers sobre el consum de substàncies i les addiccions.

0

Parlem amb la investigadora Pilar Domingo-Calap sobre els fags, uns virus que afecten els bacteris i tenen un gran potencial terapèutic.

0

Pablo García-Salinas, biòleg i investigador, explica els principals problemes a què s'enfronten els taurons i que es tracten al Sharks International

0

Parlem amb el catedràtic d'Història de la Ciència Josep Bernabeu Mestre sobre el seu últim llibre i sobre alguns aspectes rellevants de la pandèmia de Covid-19.

0
Jose Antonio Sobrino -

L'expert en teledetecció José Antonio Sobrino explica les aplicacions que l'observació terrestre té en la protecció del planeta i el medi ambient.

0

Entrevista amb Ángela Bernardo, periodista de ciencia i autora de l'obra Acoso. #MeToo en la ciencia española, sobre els casos d'assetjament dins dels entorns científics i acadèmics d'Espanya.
0

Entrevistem a la catedràtica d'Òptica Pas García, qui ens explica els obstacles que tenen les dones al camp de la Física.
0
1 2 3 4 5 6