Com la investigació amb perspectiva de gènere millora les ciències i les vides

La ciència en l’obra de Ramon Llull

NOTÍCIES

Sota el lema «Canvi climàtic: La notícia més urgent», l'Oceanogràfic de València acull els dies 15 i 16 de novembre el XII Congrés Nacional de Periodisme Ambiental.
Diabetes - Insulina

Cada 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis, enguany baix el lema: «Les dones i la diabetis: el nostre dret a un futur saludable».
Presentació de les jornades sobre la influència dels dinosaures al segle XXI

Diversos experts analitzen en unes jornades la influència d'aquests animals en la cultura i la societat actuals.

David Coll, biòleg evolutiu i divulgador, explica la seua experiència com a educador al Jardí Botànic de la Universitat de València.
portada 70 - incendis forestals

Artemi Cerdà recupera el monogràfic Quan el bosc es crema, i posa a debat la manca de millores en la gestió i prevenció del foc, així com en les polítiques de recuperació forestal.  

Una jornada organitzada al Palau de Cerveró planteja els principals reptes que acara el finançament privat de la investigació científica.

ENTREVISTA

«Hem de conèixer, estimar i protegir la natura»

ÚLTIM NÚMERO DE MÈTODE

Sapiens

A brief history of palaeogenomics

by Carles Lalueza-Fox

Out of Africa

by Jordi Agustí & David Lordkipanidze

‘Homo sapiens’: who are we?

by Eudald Carbonell, José María Bermúdez de Castro & Robert Sala

Subscriu-te al butlletí


Idioma: CatalàEspanyolAnglés

25 ANYS DE MÈTODE

Portada - ciència i art

Recuperem el monogràfic Matèria d'art, publicat a l'hivern de 2008, dedicat a la relació entre art i ciència mitjançant l'estudi de les tècniques de restauració del patrimoni cultural i artístic.
0

L'EDXRF és una tècnica d'anàlisi no destructiva, qualitativa i quantitativa d'elements químics presents en el patrimoni i amb gran potencial per a caracteritzar béns d'interès cultural.
0

Al segle XIX, les paletes dels artistes van esdevenir una explosió de colors brillants, tendència que va culminar amb l'obra dels impressionistes i els seus succesors.

0

Els mestres vitrallers guardaven amb tant de secretisme els seus mètodes, que el coneixement sobre aquest procés, enormement complex, es va perdre una vegada els tallers van tancar.
0
Foto de Xavier Duran

Entrevista a Xavier Duran (Barcelona, 1959), periodista especialitzat en la divulgació científica amb una de les trajectòries més reeixides del nostre entorn cultural i lingüístic més immediat.

0

MÈTODE TV