NOTÍCIES

Lluís Montoliu exposa el potencial de les noves tècniques d'edició genètica en l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe
presentació número matemàtiques

La Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València va acollir la presentació del nou número de Mètode. Estudiants, professorat i alguna persona encuriosida es van aplegar al Saló de Graus de la facultat.
examen

Un article del número Dones i ciència ha estat escollit enguany per a l’examen de Llengua catalana i literatura de la selectivitat catalana. La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià també ha triat un text de Mètode per a la prova de grau superior.

L'objectiu principal del Pla de la diversitat agrària valenciana, presentat l'1 de juny, és garantir la conservació de les varietats locals i la seua divulgació.

Biòloga i doctora en Neurociències per la Universitat de València, actualment participa en una investigació sobre neuroanatomia i comportament sociosexual.

El nou número de Mètode, Els problemes del mil·lenni, ha estat coordinat pel matemàtic Sergio Segura de León i pretén aprofundir en els reptes encara per resoldre que enfronten les matemàtiques

ENTREVISTA

«Hem de conèixer, estimar i protegir la natura»

ÚLTIM NÚMERO DE MÈTODE

Els problemes del mil·lenni

Old mathematical challenges

by Sergio Segura de León

The Riemann hypothesis

by Pilar Bayer Isant

Navier-Stokes equations

by Xavier Mora

The Hodge conjecture

by Vicente Muñoz

Poincaré conjecture

by María Teresa Lozano Imízcoz

Subscriu-te al butlletí


Idioma: CatalàEspanyolAnglés

25 ANYS DE MÈTODE

desplaçaments

Domingo Pujante recupera el monogràfic Itineràncies de Mètode (primavera 2014) dedicat als processos de desplaçament d'animals i humans a la recerca de la supervivència i el benestar.
0
Marc Augé

Entrevista a Marc Augé, una de les majors figures del pensament contemporani. Les seues obres, centrades essencialment en l'anàlisi antropològica de la nostra quotidianitat, són tot un referent en ciències socials i humanes.

0
Imatge jubilats

Aquest treball investiga la migració internacional de nord-europeus jubilats a la Costa Blanca i la influència que ha tingut en l’expansió urbana d’aquesta àrea turística.

0
persones refugiades

Les mesures polítiques de control de fronteres han convertit Europa i l'Estat espanyol en una mena de fortalesa en la qual cada vegada és més difícil penetrar i, per tant, accedir al procediment d'asil.

0
mobilitat

Aquest article reflexiona sobre el balanç de costos/beneficis de la mobilitat humana en les societats, tant emissores de població com receptores, i en les persones que les componen.

0