Gata Cattana

Quines són les causes i les conseqüències d'una reacció al·lèrgica greu en forma de xoc anafilàctic? Àngels Royo ens acosta a l’anafilàxia a través del cas d'Ana Isabel García Llorente, més coneguda com a Gata Cattana.
univers

Manel Perucho ens ofereix una nova entrada del seu blog Univers Violent, reflexionant al voltant de la infinitud de l'univers... i de l'estupidesa humana.

No s'han trobat publicacions.

Marie Curie al seu laboratori

La «cooperativa d’ensenyament» va ser una experiència ideada en 1907 per Marie Curie en la qual ella i altres col·legues de la Sorbona impartirien classes de ciències als seus fills.

   
xiquets aprenent ciència

En aquest número descobrim com, des de fa molt més temps del qual podriem sospitar, la societat ha buscat una manera lúdica de mostrar la ciència.
Material exposat de les protestes ecologistes dels anys setanta

Als anys setanta van sorgir un elevat nombre d'organitzacions que van participar a nombroses protestes ecologistes i van impolsar la lluita antinuclear. L'exposició «Arxiu Ecologista. Memòria i cultura visual de l’ecologisme a València des dels anys setanta» de la Nau recorda aquesta època i els grups ecologistes involucrats amb material inèdit.
Gata Cattana

Quines són les causes i les conseqüències d'una reacció al·lèrgica greu en forma de xoc anafilàctic? Àngels Royo ens acosta a l’anafilàxia a través del cas d'Ana Isabel García Llorente, més coneguda com a Gata Cattana.
Concha Gómez Mena als hivernacles de la UPV

Iniciem la sèrie «Espais de ciència» visitant el laboratori i els hivernacles on treballa la professora Concha Gómez Mena, de l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (CSIC-UPV) al campus de Vera de la Universitat Politècnica de València.
Pas García

La catedràtica Pas García aprofundeix en el seu camp d'estudi, la difracció i la polarització de la llum, des d'una perspectiva de gènere i destaca que les investigadores en Física només representen al voltant d’un 20-22%.
Francesc Mesquita

Francesc Mesquita és investigador a l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, on el seu camp de treball són els invertebrats aquàtics com a indicadors de qualitat d'aigües i d'aspectes evolutius i taxonòmics.  
José Jaime Baldoví

Entrem a l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València amb José Jaime Baldoví, investigador i director del grup 2D Smart Materials per a la recerca amb materials bidimensionals intel·ligents.

«Molta gent ignora conceptes matemàtics bàsics»

ÚLTIM NÚMERO DE MÈTODE

Ciència a tort i a dret

    Subscribe to our newsletter


    Language: CatalanSpanishEnglish


    banner el temps

    MÈTODE TV