Jordi de Manuel inaugura el cicle de conferències «Científics lletraferits»

jdmcasa2013
Quim Puig

Jordi de Manuel, professor, biòleg i escriptor, oferirà la conferència titulada «Ciència, ficció i literatura» el pròxim dimecres, dia 12 de març, a les 19 hores en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València  (C/ Ferran, 12). Jordi de Manuel és, junt amb Salvador Macip, editor de la monografia que acaba de publicar la revista Mètode, Científics lletraferits, i que es presentarà en el mateix acte. El llibre recull vint narracions escrites per autors destacats de la literatura catalana amb formació científica o tecnològica: Marià Alemany, Sílvia Aymerich, Miquel Barceló, Daniel Closa, Anna Crusafont, Carles M. Cuadras, Martí Domínguez, Xavier Duran, Rosa Fabregat, Jordi Font-Agustí, Teresa Franquesa, Isidre Grau, Amàlia Lafuente, Salvador Macip, Jordi de Manuel, Joan Marcé, Miquel de Palol, Pere Puigdomènech, Carme Torras i Carles Zafon.

Aquesta xerrada inaugura el cicle «Científics lletraferits. La ciència en els paisatges literaris», organitzat per Espai Ciència, i en el qual també està prevista la participació d’altres autors del llibre. El pròxim 2 d’abril, Carme Torras, professora d’investigació a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya (CSIC-UPC), parlarà de «Robots socials: punt de trobada entre ciència i ficció». El 14 de maig serà Amàlia Lafuente, catedràtica de Farmacologia a la Universitat de Barcelona, qui ens acoste a «Un diàleg sobre la pràctica mèdica en la literatura». I finalment, l’11 de juny, el metge, científic i escriptor Salvador Macip, parlarà sobre «Els límits de la ciència». Totes les conferències tindran lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, a les 19 hores.  

Jordi de Manuel (Barcelona, 1962) ha publicat dotze novel·les i una vuitantena de contes. Ha estat guardonat amb diversos premis literaris i és el creador de personatges com l’inspector Marc Sergiot. Les seues darreres obres publicades són La mort del corredor de fons (Edicions 62, 2012), Orsai (Meteora, 2012) i La decisió de Manperel (Columna, 2012). Podeu trobar més informació sobre l’autor a la seua web.

© Mètode 2014.

  «Aquesta xerrada inaugura el cicle “Científics lletraferits. La ciència en els paisatges literaris”, organitzat per Espai Ciència»
© Mètode 2014