Mètode: 100 números de ciència

Exposició amb motiu del número 100 de Mètode

Mètode és una revista dedicada a la divulgació i a l’estudi de la ciència. Editada per la Universitat de València des de 1992, ara arriba a la publicació del seu número 100. Al llarg del seu centenar de publicacions, la revista s’ha ocupat d’analitzar i donar difusió als diferents aspectes de la investigació científica, i ha creat un espai d’interacció entre ciències i humanitats que permet la participació de científics però també d’artistes, filòsofs, sociòlegs, historiadors i literats. Prova d’això són les seues portades, que han reunit a alguns dels artistes amb més projecció del panorama artístic valencià per a reflexionar sobre la ciència i els seus avanços. Ciència i art de la mà per reflexionar sobre els reptes del futur.

Exposició «Mètode: 100 números de ciència» en la Sala Oberta de La Nau / Eduardo Alapont

En el marc de la celebració dels seus 100 números, Mètode i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València organitzen l’exposició «Mètode: 100 números de ciència». La mostra proposa un recorregut pels principals desafiaments científics a través de la història de Mètode i el contingut i temàtiques de les seues publicacions, cent revistes on l’art ha estat també protagonista gràcies a la col·laboració d’artistes que han volgut oferir a Mètode la seua particular mirada sobre diferents àmbits de la ciència: Carmen Calvo, Manuel Boix, Rosa Torres, José Mª Yturralde, Rafael Armengol, Antoni Miró… Les portades confeccionades per aquests artistes serveixen de fil conductor de l’exposició.

«Mètode: 100 números de ciència»

Centre Cultural La Nau – Sala Oberta

De 16 de maig de 2019 a 15 de setembre de 2019

Entrada lliure

Organitza: Vicerectorat de Cultura i Esport, Universitat de València
Centre Cultural La Nau, Universitat de València

 

100 números divulgant la ciència

La revista Mètode se centra en la pràctica de la difusió científica i en l’anàlisi dels millors mecanismes per a acomplir-la. Editada per la Universitat de València, la publicació s’ha consolidat com un referent de la divulgació de la ciència a l’Estat espanyol. Mètode va nàixer en 1992 sota la direcció de la periodista Olga Dénia, que la va posar en marxa i va estar al capdavant de la publicació fins al número 18. Des de 1998, el periodista i biòleg Martí Domínguez és el seu director.

La revista compta amb una edició trimestral en català i en espanyol, i un anuari en anglès, Mètode Science Studies Journal, que ha estat inclòs en les principals bases de dades i índexs d’impacte. Al voltant de la publicació en paper, Mètode ha sabut també crear una presència constant en la web i en les xarxes socials, i ha creat una col·lecció de llibres de divulgació que actualment està preparant el seu desè volum.

© Mètode 2019