Bestiari

Bestiari català

Xavier Bellés
ISBN: 978-84-370-7971-4
Idioma: català
Edició: Xavier Bellés
Data d'edició: 2010
Pàgines: 96
Preu: 10 €

Sinopsi

Els bestiaris medievals són obres en prosa que presenten les característiques d’espècies animals reals o imaginàries i en fan una interpretació simbòlica. Els primers bestiaris es troben documentats ja al principi del segle XII, tot i que els seus antecedents s’allunyen molt més en el temps.

Amb aquesta edició, Mètode posa a disposició del lector el Bestiari català amb un llenguatge actual, al temps que el contextualitza gràcies a l’acurada introducció de Xavier Bellés, autor de l’adaptació de l’obra. Aquesta proposta es completa amb els elegants dibuixos de Moisés Mahiques, que revisa la iconografia medieval.

Xavier Bellés

Xavier Bellés

Doctor en Biologia, entomòleg i fundador i primer director de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) de Barcelona. Especialista en l’estudi de la metamorfosi dels insectes, ha publicat 18 llibres i 382 articles científics. També s’ha interessat pels bestiaris medievals, un tema sobre el qual ha publicat treballs diversos. Com a divulgador de la ciència va guanyar el 2003 el Premi de Literatura Científica amb El teatre dels insectes (Rubes, 2003) i el 2009 va rebre el Premi Prisma per l’obra Vivir dos vidas. Un viaje por la metamorfosis de los insectos (Museos Científicos Coruñeses, 2010). El 2018 fou honorat amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tècnic de la Generalitat de Catalunya.