25 anys de ‘Mètode’

La revista recupera i posa en context els números publicats des del seu naixement

«Al llarg de tot l’any, a la pàgina web es recuperaran periòdicament diferents números de la revista»

Amb l’arribada del 2017 comença la celebració del 25 aniversari de Mètode, una revista que naixia l’any 1992 amb l’objectiu de bastir un pont entre la ciència i les disciplines humanístiques. A partir de febrer, i al llarg de tot l’any, a la pàgina web –renovada coincidint amb l’aniversari– es recuperaran periòdicament diferents números de la revista, acompanyats d’un article escrit expressament per a l’ocasió. En aquests articles les persones que van coordinar els monogràfics posaran en context el número, parlaran de l’experiència amb la revista i analitzaran els avanços experimentats en la seua disciplina. El primer número que es destacarà és Comprendre l’univers, coordinat per Joan Ferrando i corresponent a la primavera del 1999.

A més, per a compartir la celebració amb tantes persones com siga possible, Mètode ha llançat una oferta de subscripció especial fins al 20 de març: subscriu-te a la revista i, pel mateix preu, regala una altra subscripció anual a la persona que tu tries. I tot, per 30 € (40 € fora de l’Estat espanyol).

«’Mètode’ és una revista on pensar la ciència, un punt d’interacció entre ciències i humanitats, amb una transversalitat que permet la participació d’artistes, filòsofs, sociòlegs, historiadors, periodistes i literats»

Mètode és una revista trimestral dedicada a la divulgació de la ciència i al seu estudi. La seua intenció és fer arribar la ciència a la societat, fomentant el debat i la reflexió crítica sobre qüestions d’actualitat científica. En definitiva, una revista on pensar la ciència, un punt d’interacció entre ciències i humanitats, amb una transversalitat que permet la participació d’artistes, filòsofs, sociòlegs, historiadors, periodistes i literats. Si bé es tracta d’una publicació de referència en català, des del número 65 (any 2010) la revista es publica simultàniament en espanyol. A més, des de l’any 2011 Mètode també publica un anuari en anglés.

Dirigida des de l’any 1999 per Martí Domínguez i editada per la Universitat de València, la revista està oberta a la participació de totes aquelles persones que vulguen publicar-hi articles inèdits. La revista també compta amb la participació de professionals del món de les lletres i les humanitats, així com d’artistes que doten d’atractiu visual la publicació al mateix temps que ofereixen la seua particular visió de la ciència.

© Mètode 2017
POST TAGS: