Antonio Lazcano serà investit doctor ‘honoris causa’ per la UV

lazcano
UNAM

El Consell de Govern de la Universitat de València ha acordat, en la seua sessió del 24 de juliol, que el proper curs investirà el biòleg Antonio Lazcano com a doctor honoris causa. La data de la investidura encara no s’ha concretat. A més de Lazcano, s’investirà amb el mateix títol l’educador Ken Bain, el fisiòleg José Jalife i el psicòleg Robert A. Roe. La Universitat reconeix així la trajectòria del biòleg mexicà, les aportacions del qual han estat d’una gran importància per a l’estudi de l’origen de la vida.

Antonio Lazcano (Tijuana, 1950) és director del Laboratori d’Origen de la Vida de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. Com a especialista en biologia evolutiva, treballa en aquesta institució, on fa de professor i divulgador de la ciència. Durant més de 35 anys aquest científic ha estudiat l’origen de la vida a través de l’anàlisi de seqüències de gens i genomes. També és director del Centre Lynn Margulis de Biologia Evolutiva en les Illes Galápagos (Equador), dedicat a la memòria de la biòloga nord-americana.

Margulis va reformular la Teoria de l’Endosimbiosi, sobre la qual va escriure Lazcano en el número 38 de Mètode. Amb motiu de l’anunci de la Universitat de la investidura com a doctor honoris causa, recuperem també una entrevista històrica que aquesta revista va realitzar al professor l’any 1995.

© Mètode 2014.

   
© Mètode 2014