Comunicar la salut: oportunitats i reptes

Analitzar el binomi comunicació-salut és l’objectiu del seminari organitzat per Mètode i la UIMP

COMUNICAR-SALUD_web
© Pepa Granados

Comunicar la salut: oportunitats i reptes de la divulgació mèdica és el títol del seminari organitzat per la revista Mètode i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo que tindrà lloc del 6 al 8 d’octubre a la seu de la UIMP a  València (Palau de Pineda, Plaça del Carme, 4) amb la finalitat d’analitzar totes aquelles estratègies comunicatives que permeten informar i contribuir al desenvolupament i manteniment de la salut, tant individual com col·lectiva.

En la promoció de la salut, una bona comunicació és fonamental. Entendre com funcionen aquests processos comunicatius i reflexionar sobre el paper dels mitjans de comunicació en aquest àmbit són els objectius del seminari Comunicar la salut, així com analitzar el paper cada vegada més actiu dels pacients a Internet i les xarxes socials. Per a això, el seminari comptarà amb la participació de periodistes, professionals de la salut i investigadors en comunicació i salut de reconegut prestigi, com per exemple Scott C. Ratzan, director de Journal of Health Communication; Anna Veiga, directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona; Milagros Pérez Oliva, Premi Nacional de Periodisme de la Generalitat de Catalunya; Esteve Fernández, president de la Societat Espanyola d’Epidemiologia i director de la Unitat de Control del Tabac de l’Institut Català d’Oncologia; Jaime Prats, cap de premsa de la Conselleria de Sanitat; María Martínez Lorman, Social Media Manager d’Hospitals Nisa, i Clive Seale, professor de Sociologia i Comunicació a la Universitat de Brunel (Londres), entre altres.

El seminari s’adreça a totes aquelles persones interessades en la comunicació en el àmbit de la salut, especialment a periodistes, professionals de la salut, alumnes universitaris i investigadors.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Podeu trobar el programa i més informació sobre la matrícula i els descomptes en la inscripció a la pàgina web de UIMP Valencia. Els primers vint-i-cinc matriculats rebran una subscripció gratuïta d’un any a la revista Mètode que inclourà un número dedicat a la comunicació de la salut. Totes les persones matriculades rebran un diploma sempre que l’assistència siga superior al 85% de les sessions i l’activitat és pot convalidar per crèdits de lliure elecció.

Podeu seguir tota la informació i novetats del seminari a través del compte de Twitter:
http//twitter.com/comunicarsalud_

© Mètode, 2015.

 

 

 

«El seminari s’adreça a totes aquelles persones interessades en la comunicació en el àmbit de la salut, especialment a periodistes, professionals de la salut, alumnes universitaris i investigadors.»

 

© Mètode 2015