Ciència i memòria

Convocatòria per a la recepció d'articles

Ciència i memòria / Lican Esteve (underbox.site)

La violència sorgida arran de conflictes bèl·lics i polítics, especialment durant el passat recent, ha conduït al fet que moltes societats arrosseguen, entre altres seqüeles, la dels desapareguts. El paper de les ciències forenses resulta essencial en la reconstrucció de la memòria, dels fets i la identitat de qualsevol desaparegut en un context criminal o judicial actual.

La memòria històrica de les desaparicions forçades durant el segle XX, màxima expressió de la violació dels drets humans, està tenint des de principis del segle XXI una important resposta humanitària per part de diversos actors, entre ells, ONGs, associacions memorialistes i les famílies afectades, però especialment el col·lectiu científic, eina essencial per a donar resposta i veracitat a aquest passat inconclús.

Aquest número està dedicat al paper que juguen les ciències socials i forenses com la història, l’arqueologia, l’antropologia física, la medicina forense, la genètica i la criminalística, entre altres, al servei de donar llum i valor probatori en els casos de desaparicions criminals i de la memòria enterrada en fosses comunes clandestines, en cementeris o en el fons del nostre mare nostrum.

Instruccions per a l’enviament d’articles

TERMINI AMPLIAT: Data límit d’enviament fins a l’1 de desembre de 2018.
Idiomes de recepció d’articles: català, espanyol i anglés.
Extensió: Entre 16.000 i 20.000 caràcters amb espais, referències incloses. Seguiu l’enllaç per a consultar les normes d’edició.

Mètode Science Studies Journal està indexada en nombroses bases de dades com ScopusEmerging Sources Citation IndexERIH Plus i Latindex, entre altres.

Per a enviar articles és necessari registrar-se prèviament ací (els autors de la Universitat de València han de registrar-se amb el nom de l’usuari i contrasenya del correu de la UV). Una vegada que es dispose d’un nom d’usuari i contrasenya, es pot realitzar l’enviament de l’article des d’ací.

Dubtes: metodessj@uv.es

© Mètode 2018