Oceans i canvi global

Convocatòria per a la recepció d'articles

call for papers oceà i canvi global

El canvi global es refereix al conjunt de canvis ambientals al planeta que tenen com a causa les activitats humanes. En 2002, Mètode va publicar un monogràfic dedicat a aquest tema, amb un article centrat específicament en el paper de l’oceà en el canvi global. Però l’oceà és tan gran i la seva influència sobre l’atmosfera, sobre el clima i sobre els éssers humans és tan important que és necessari aprofundir en alguns aspectes de les complexes relacions entre oceà i canvi global. I més quan un percentatge important de l’economia del país depèn directament d’activitats relacionades amb el mar. Quant augmentarà el nivell del mar? Quedarà gel marí a l’estiu àrtic? Quantes espècies de coralls i d’altres animals marins desapareixeran? Com afectaran als mars i als organismes marins els nostres abocaments de plàstics i altres deixalles, o de medicaments, de compostos contaminants persistents o altres tòxics per la vida? Hi haurà més peixos? N’hi haurà menys? Un munt de preguntes que, amb els coneixements actuals, aquest monogràfic intentarà respondre.

Aquest monogràfic sobre els oceans i el canvi global està obert a articles originals i de revisió. Els manuscrits rebuts seran avaluats per revisors externs i publicats en català i espanyol en la revista trimestral Mètode, i en anglés en la publicació anual Mètode Science Studies Journal.

Instruccions per a l’enviament d’articles

Data límit d’enviament (AMPLIADA): fins al 15 de d’abril de 2020.
Data prevista de publicació: volum 4 de 2020.
Idiomes de recepció d’articles: català, espanyol i anglès.
Extensió: Entre 16.000 i 20.000 caràcters amb espais, referències incloses. Seguiu l’enllaç per a consultar les normes d’edició.

Mètode Science Studies Journal està indexada en nombroses bases de dades com ScopusEmerging Sources Citation IndexERIH Plus i Latindex, entre altres.

Per a enviar articles és necessari registrar-se prèviament ací (els autors de la Universitat de València han de registrar-se amb el nom d’usuari i contrasenya del correu de la UV). Una vegada que es dispose d’un nom d’usuari i contrasenya, es pot realitzar l’enviament de l’article des d’ací.

Dubtes: metodessj@uv.es

© Mètode 2019