Robòtica i intel·ligència artificial

Convocatòria per a la recepció d'articles

Davant la certesa que la robòtica i la intel·ligència artificial propiciaran canvis socials importants en els anys vinents, els mitjans de comunicació s’han abocat a fer prospectiva sobre quan la intel·ligència de les màquines superarà la humana, quins llocs de treball seran substituïts més aviat, i com ens hem de preparar per al posthumanisme. Hi ha visions del tot utòpiques i d’altres molt catastrofistes. En aquest número monogràfic volem prendre el pols a la realitat actual de la recerca en aquests àmbits, així com debatre amb rigor quines són les promeses a curt termini i els riscos que impliquen.

Alguns dels temes que està previst abordar en aquest especial de Mètode són: robots humanoides, aprenentatge automàtic/aprenentatge profund, interfícies cervell-màquina, robòtica humanitària, cíborgs i transhumanisme, reptes, avantatges i riscos de la intel·ligència artificial, i qüestions ètiques relacionades amb les xarxes i els robots socials. Convidem les persones que desenvolupen les seues investigacions en aquest camp a enviar les seues anàlisis i els seus treballs.

Instruccions per a l’enviament d’articles

Data límit d’enviament: 15 de febrer del 2018
Idiomes de recepció d’articles: català, espanyol i anglés
Extensió: Entre 16.000 i 20.000 caràcters amb espais inclosos. Seguiu l’enllaç per a consultar les normes d’edició.

Mètode Science Studies Journal està indexada en nombroses bases de dades com ScopusEmerging Sources Citation IndexERIH Plus i Latindex, entre altres.

Per a enviar articles és necessari registrar-se prèviament ací (els autors de la Universitat de València han de registrar-se amb el nom de l’usuari i contrasenya del correu de la UV). Una vegada que es dispose d’un nom d’usuari i contrasenya, es pot realitzar l’enviament de l’article des d’ací.

Dubtes: metodessj@uv.es

© Mètode 2017