
Només quatre dies després que el Parlament Europeu haja declarat l’emergència climàtica i ambiental a Europa, la Cimera del Clima (COP25) dóna inici avui a Madrid amb l’objectiu urgent de posar en marxa l’Acord de París i els mecanismes per a limitar l’escalfament global per sota dels 2ºC de temperatura respecte als nivells preindustrials. L’IPCC ja alertava l’any passat de la necessitat de limitar aquest augment de temperatura a l’1,5ºC.
Amb motiu de l’inici de la COP25, en Mètode hem fet un recull d’alguns dels articles publicats en la revista que analitzen el canvi climàtic, i les seues implicacions socials, econòmiques i ambientals.
HEMEROTECA: CANVI CLIMÀTIC
Ofensiva al centre de la nostra consciència
La cruïlla energètica
La crisi planetària de l’antropocè
Entrevista a María José Sanz
Entrevista a Andreu Escrivà
El canvi climàtic també té biaix de gènere
Temperatura
Els humans, en concret, ens gelem o ens abrusem per sobre o per sota d’un miserable interval d’una vintena o trentena de graus. D’aquí la importància d’aquest sobtat escalfament global que pateix la Terra d’ençà de la Revolució Industrial.
Un mar diferent
Com s’adapten els organismes al canvi climàtic?
Consens i oposició al canvi climàtic
Aquest article explora alguns dels aspectes socials, polítics i econòmics dels anomenats «escèptics» o «opositors» al canvi climàtic i com han marcat l'opinió pública en el context nord-americà.
Impostos verds, quotes i igualtat
Urgeix realitzar una reforma fiscal verda per afrontar el canvi climàtic, però hi ha qui argumenta que aquestes mesures són una càrrega desproporcionada per a les persones amb rendes baixes.