Una crida a la lectura de ciència

Martí Domínguez reivindica el paper de la ciència i la racionalitat en els Premis Ciutat de Benicarló

«Com més ciència, més democràcia». Amb aquestes paraules Martí Domínguez, guanyador del premi de divulgació científica dels Premis Ciutat de Benicarló, va reivindicar el paper de la racionalitat i del pensament científic com a elements necessaris per al progrés social.

L’autor i director de Mètode ha obtingut el Premi de Divulgació Científica amb l’obra Veus de ciència (Onada Edicions, 2017) que recull una selecció d’articles apareguts al llarg de tres anys en la secció «Con ciencia» al diari La Vanguardia. Els articles anaven il·lustrats per Manuel Boix en una col·laboració que per a l’autor va ser «un gaudi i un privilegi».

Veus de ciència

Portada de Veus de ciència, l’obra guanyadora del Premi de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló.

El llibre és una crida a la lectura de ciència. A través de personatges com Charles Darwin, Michael Faraday, Lynn Margulis, James C. Maxwell, Albert Einstein… però també d’Oscar Wilde, Henri de Toulose Lautrec o Salvador Dalí, Veus de ciència ofereix atractives pinzellades d’algunes de les obres científiques aparegudes en els darrers anys. Martí Domínguez lamenta la paradoxa de «viure en un moment molt emocionant pels progressos científics i tecnològics (tots portem al damunt el nostre smartphone connectat a internet) i tenir al mateix temps una societat del tot ignorant respecte a aquests avenços».

Als Premis Ciutat de Benicarló, lliurats el passat dissabte, també van ser guardonats Juan José Roda (premi de literatura gastronòmica per La cuina de la gent de la mar), Josep Santesmases (premi de Literatura memorialística per Els paisatges trobats), Juan Hernaz i Fátima Fernández (premi al millor àlbum infantil il·lustrat).

© Mètode 2017