Esther Samper, nova col·laboradora de Mètode
La metgessa i comunicadora abordarà temes d’actualitat sanitària
Aquesta setmana Mètode inaugura secció de la mà d’Esther Samper, doctora en Medicina regenerativa i comunicadora sanitària. En el nou espai, Medtròpolis, abordarà qüestions destacades i d’actualitat sobre salut. Amb la pandèmia de COVID-19, s’ha vist més que mai la importància d’accedir a informació rigorosa i de qualitat sobre salut que ens ajude a prendre decisions basades en l’evidència. L’anàlisi sobre la comunicació de salut també és una perspectiva que cal abordar per tal de diferenciar els diversos graus de confiança que ofereixen els estudis i tractaments que ens arriben a través de les notícies. Aquesta secció se suma així a les diverses iniciatives de Mètode (articles, conferències, etc.) per a oferir elements que aporten context a la informació sobre salut.
Esther Samper (el Pilar de la Foradada, Alacant, 1984) és llicenciada en Medicina per la Universitat de València, Màster en Biotecnologia Biomèdica per la Universitat Politècnica de València i Doctora en Enginyeria tissular cardiovascular per la Medizinische Hochschule de Hannover (Alemanya). És col·laboradora habitual en diversos mitjans de comunicació i autora del llibre de divulgació Si escuece cura. 50 malas prácticas de salud al descubierto (Ediciones Cálamo, 2019).
Comunicar la ciència en pandèmia
L’article que inaugura la secció està dedicat a la comunicació de la pandèmia, com no podia ser d’una altra manera. En els dos darrers anys hem assistit a l’aparició d’una nova malaltia, que s’ha estès ràpidament per tot el planeta, i a les possibles solucions que s’han posat en marxa des de la ciència. Una situació de canvis vertiginosos i incertesa que contrasta amb els temps usuals de la ciència.
També podeu accedir a la conferència «El virus de la desinformació» que Esther Samper va oferir el passat mes d’octubre, dins del cicle «Parlem de ciència!», i que està disponible al canal YouTube del Centre Cultural La Nau.