Herbari: L’home i les plantes

Per a celebrar la publicació del seu número 75 la pròxima tardor, la revista Mètode publica un nou número de la seua col·lecció «Monografies Mètode»: Herbari: L’home i les plantes, de Daniel Climent i Ferran Zurriaga, un recull de textos sobre les plantes del nostre entorn des d’un punt de vista botànic, cultural i social.

Plantes instrumentals com la palma o el lledoner; comestibles com la garrofera, l’olivera o la taperera; o silvestres com l’albarzer, el llentiscle o la figuera de pala formen part d’aquesta nova monografia que es podrà aconseguir amb el pròxim número de tardor que es distribuirà en octubre.

Els textos, obra de dos col·laboradors habituals de la revista Daniel Climent i Ferran Zurriaga, especialistes en etnobotànica, completen i amplien les sèries ja publicades en la revista, afegint material inèdit. La monografia comptarà a més amb la col·laboració de l’artista valencià Antoni Miró, autor de la portada i de les separates interiors.

Tots els subscriptors rebran la monografia com a regal amb el pròxim número de tardor. Subscriu-te i aconsegueix la monografia, o reserva-la al Servei de Publicacions de la Universitat de la Universitat de València per un preu de 10 euros.

75 nÚmeros i 20 anys divulgant la ciÈncia

Amb el pròxim número de tardor, la revista Mètode, dirigida pel periodista i biòleg Martí Domínguez, publicarà el seu número 75 coincidint amb el vint aniversari del naixement de la revista. La revista va nàixer el 1992 amb l’objectiu de fer arribar la ciència a la societat, fomentant el debat i la reflexió crítica sobre qüestions d’actualitat científica. L’activa col·laboració de científics, artistes i escriptors fan de Mètode un excepcional pont entre la cultura científica i la humanística.

Entre els premis que ha rebut Mètode en reconeixement a la seua tasca en la difusió de la ciència destaca el Prisma Especial del Jurado 2009. Altres guardons que ha rebut la revista han estat el Premio Ciencia en Acción 2006 de divulgació, el Premi APPEC 2007 a la millor publicació o el Premi Nacional de Periodisme 2007, atorgat a Martí Domínguez en reconeixement a la seua tasca al capdavant de la revista.

© Mètode 2012.

  HERBARI
© MÈTODE
Portada de la monografia que acompanyarà el número 75 de la revista Mètode, disponible per a reserva. Antoni Miró és l’autor de la il·lustració.
© Mètode 2012