La cruïlla entre ciència i literatura, a concurs

El CSIC convoca la novena edició del certamen Inspiraciència

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) presenta la novena edició del concurs d’escriptura Inspiraciència, el certamen que pretén impulsar l’apropament al pensament científic a través de la creació literària. Enguany, la convocatòria estarà oberta fins al pròxim 19 de juny.

Els participants poden presentar relats curts, de com a màxim 800 paraules, en castellà, català, gallec o eusquera, en una de les dues categories: jove (de 12 a 17 anys) o adult (a partir de 18 anys). Com a novetat d’aquesta edició, el concurs organitza un taller sobre gènere i ciència ficció a càrrec de Paula Talero, de la Unitat de cultura científica de la delegació del CSIC a Catalunya, i Sabela Rei, de la Unitat de comunicació, que es realitzarà a la Residència d’Investigadors de Barcelona, el dia 4 de juny

Els guanyadors del concurs es coneixeran el pròxim 6 de setembre durant l’acte d’entrega de premis que tindrà lloc a l’Aquarium Donostia-Sant Sebastià, a Sant Sebastià. La revista Mètode, col·laboradora del concurs, publicarà els relats guanyadors de la categoria jove en castellà i en català.

Inspiraciència està impulsat per la Delegació del CSIC a Catalunya amb la col·laboració de nombroses persones i entitats. Compta amb el suport de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC, de les delegacions del CSIC a Andalusia, Aragó, Galícia, Illes Balears, Madrid i País Valencià, i d’instituts de Catalunya, Euskadi, Extremadura, Galícia, Madrid i Illes Balears.

© Mètode 2019