Els 5 articles més llegits de 2013

top1
L’any 2013 arriba a la seua fi i des de Mètode l’acomiadem amb la recopilació dels cinc articles més llegits de la nostra pàgina web. Un any més, divulgadors i investigadors han acostat la ciència als lectors i als internautes, els quals s’han interessat per temes tan variats com la neurociència, la zoologia, l’educació o el paper de la dona en la ciència.    

   
Per què els escorpins «se suïciden» quan es veuen envoltats per foc?

Més enllà d’aquest article amb un titular tan cridaner, «Els perquès de Mètode» és una de les seccions amb més èxit de la nostra web. Els dubtes dels lectors són resolts per col·laboradors de la revista, sempre experts en la seua matèria. I en casos com aquests, abans d’experimentar amb fogueres i escorpins innocents, més val enviar la pregunta a Mètode i obtenir una resposta clara i concreta. Podeu enviar les vostres qüestions a [email protected].

   
top2    

El llop blanc dels Ports

«La fera més llegendària de l’hemisferi nord», el llop, és el protagonista d’aquest relat que ens transporta a les comarques del Baix Ebre en ple segle xix, quan encara hi havia episodis d’atacs a humans per aquestes bèsties. L’article reconstrueix amb rigor l’atmosfera i la crònica de les incursions d’aquests carnívors antropòfags que tenien conseqüències letals.

   
top3    

Per a tots l’energia, per a tots tot

En el marc de «L’harmonia de les esferes», secció que agermana música i ciència, trobem el cas del vincle entre la ciència de Nikola Tesla i la música d’Orxata Sound System. La banda valenciana, de fort caràcter crític i col·lectivista, fa una de les seues reivindicacions en matèria energètica i utilitza la figura de Tesla com a icona de l’energia lliure i com a desafiador al control centralitzat de l’energia.

   
top4    

Entrevista a Howard Gardner

El psicòleg Howard Gardner, professor de Harvard, està considerat com un dels intel·lectuals més influents del món, així que no és de sorprendre que aquesta entrevista estiga entre els cinc articles més llegits de Mètode. Gardner navega, amb la psicologia com a embarcació, des de la neurociència cap a l’educació, buscant les eines per a desenvolupar un ensenyament propi de l’era que vivim.

   
top5    
Dones i ciència

El cinquè article del rànquing és el que obri el monogràfic del número 76 de la revista, d’hivern de 2013, el qual parla del paper de la dona en la ciència. L’article de Josep Lluís Barona, concretament, fa un repàs al patriarcat que ha regit les nostres societats des de l’antiguitat.

© Mètode 2013.

 
© Mètode 2013