David Attenborough: quan la natura va conquerir la televisió

En el món de la divulgació científica, Sir David Attenborough n’ocupa un dels llocs més destacats. Considerat com un dels pioners en documentals sobre la natura, l’anglés va començar la seua carrera com a comunicador en la BBC, en la qual va ocupar el lloc de productor, presentador i guionista durant els anys incipients del canal fins a arribar-ne a ser director de programació. Així va convertir la televisió en una ferramenta útil per fer arribar el coneixement científic sobre la natura al públic generalista, fita que li ha fet guanyar diversos reconeixements com el Premi Príncep d’Astúries al llarg de la seua incontestable trajectòria.

La revista Mètode va tindre l’oportunitat d’entrevistar a Attenborough l’any 2009, una conversa a càrrec de Bienvenido León. El resultat va formar part del número 66 Ona verda: Comunicar el medi ambient, un monogràfic que analitza els moviments en defensa de la natura des de les eines emprades per a popularitzar-la, un fet del qual el divulgador anglés n’ha sigut protagonista en primera persona: «El televisor és  un element molt important per mantenir la població mundial connectada amb  el món natural que  ells habiten».

Amb motiu del pròxim número 100 de la revista, us convidem a rellegir l’entrevista publicada en el número 66, Ona verda: Comunicar el medi ambient.

Llig l’entrevista amb David Attenborough

© Mètode 2018