Envia els teus dubtes científics al concurs «Els teus perquès»

Entre les persones que participen se sortejaran cinc subscripcions anuals

En el marc de la celebració dels seus 100 números, la revista Mètode i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València han inaugurat l’exposició «Mètode: 100 números de ciència» al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. La mostra proposa un recorregut pels principals desafiaments científics a través de la història de la revista de divulgació de la Universitat de València i el contingut i temàtiques de les seues publicacions, cent revistes on l’art ha estat també protagonista gràcies a la col·laboració d’artistes que han volgut oferir a Mètode la seua particular mirada sobre diferents àmbits de la ciència: Carmen Calvo, Manuel Boix, Rosa Torres, José Mª Yturralde, Rafael Armengol, Antoni Miró… Les portades confeccionades per aquests artistes serveixen de fil conductor.

L’exposició «Mètode: 100 números de ciència» dedica un racó especial a Els perquès de Mètode, una secció que va nàixer amb la creació del portal web i que posa en contacte lectors i redacció per resoldre, amb l’ajuda d’experts, dubtes científics relacionats amb el món que ens envolta. Així, la mostra proposa als visitants participar en el concurs «Els teus perquès» enviant les seues preguntes a través d’aquesta app perquè la revista puga contestar-les a través de veus expertes en la pàgina web. Entre totes les persones participants se sortejaran cinc subscripcions anuals.

La inauguració de l’exposició va tenir lloc el dijous 16 de maig a les 20:00 hores a la Sala Oberta de La Nau, on la mostra es podrà visitar fins al pròxim 15 de setembre. Prèviament a l’acte d’inauguració, l’Aula Magna va acollir a les 19:00 hores la conferència «El futur de l’alimentació», a càrrec de Pere Puigdomènech, dins del cicle «Els grans reptes de la ciència» organitzat per Mètode i l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. La propera xarrada tindrà lloc el pròxim dimecres dia 22 de maig a càrrec de la professora Gemma Marfany.

Perquès per entendre el món

«Els perquès de Mètode» és una de les seccions més representatives de la pàgina web de la revista i està dedicada a la ciència que ens envolta, a allò amb què ens creuem en el nostre dia a dia i que ens fa preguntar-nos el seu perquè. A través d’aquests articles i amb l’ajuda d’investigadors i experts en les matèries que pertoquen, la redacció de Mètode dona resposta als dubtes de caràcter científic enviats pels lectors de la revista. D’aquesta manera s’han pogut donar explicacions científiques de tota mena de realitats, des de situacions tan quotidianes com la resistència del paper d’alumini quan es cuina amb el forn, fins a fenòmens tan curiosos com el suposat suïcidi dels escorpins quan es veuen envoltats per foc.

© Mètode 2019
POST TAGS: