Pere Puigdomènech reflexiona sobre el futur de la producció d’aliments en el cicle «Els grans reptes de la ciència»

L'acte, amb motiu del número 100 de Mètode, serà a La Nau el 16 de maig

Pere Puigdomènech

El professor Pere Puigdomènech participarà en el cicle «Els grans reptes de la ciència» amb la seua conferència El futur de la producció d’aliments, el dijous 16 de maig a les 19:00 hores a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Pere Puigdomènech, professor d’investigació del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CSIC-IRTA-UAB-UB) de Cerdanyola, explicarà el potencial que té la ciència per a resoldre les problemàtiques que planteja el progrés: com podem aconseguir que les condicions de vida assolides per una part del planeta arriben a la majoria de persones i com produirem l’energia i els aliments necessaris per a aconseguir-ho?

Pere Puigdomènech ha estat el coordinador del monogràfic inclòs en el número 100 de la revista Mètode, una selecció d’articles que conviden a reflexionar sobre el paper de la ciència, en termes tècnics, socials i ètics, per a fer front als desafiaments que la crisi energètica, el canvi climàtic o el desenvolupament de la genètica plantegen a curt i mitjà termini. Puigdomènech hi participa, a més, obrint el monogràfic amb un article que exposa justament els reptes del nostre temps i el rol que hi jugarà la recerca científica.

Després de la conferència, a les 20:00 hores s’inaugurarà l’exposició «Mètode: 100 números de ciència».

La conferència és d’entrada lliure amb aforament limitat.

El cicle de conferències «Els grans reptes de la ciència» està organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives juntament amb la revista Mètode amb motiu dels 100 números de la revista de divulgació de la Universitat de València. El cicle s’emmarca dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20è aniversari coincidint també amb el 520è aniversari de la Universitat de València.

La pròxima conferència del cicle serà el 22 de maig a càrrec de Gemma Marfany i se centrarà en el futur que planteja el desenvolupament de les noves tecnologies d’edició genètica.

Conferències Els grans reptes de la ciència

© Mètode 2019