Xurxo Mariño s’endinsa en el cervell humà a la recerca de la ment en «Els grans reptes de la ciència»

L'acte, amb motiu del número 100 de Mètode, serà a La Nau el 5 de juny

Xurxo Mariño

El professor Xurxo Mariño participarà en el cicle «Els grans reptes de la ciència» amb la seua conferència A la recerca de la ment, el dimecres 5 de juny a les 19:00 hores a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Xurxo Mariño, docent titular del Departament de Fisioteràpia, Medicina i Ciències Biomèdiques de la Universidade da Coruña, oferirà una xarrada sobre el que avui dia és el gran repte de la neurociència: comprendre com sorgeix l’autoconscient, el «jo», a partir de l’activitat elèctrica i química dels 86.000 milions de neurones que conformen l’encèfal humà. La neurociència duu poc més de 100 anys tractant de desxifrar l’estructura i els processos interns del nostre cervell, una màquina capaç de generar autoconsciència, pensament simbòlic i llenguatge, característiques que defineixen la nostra naturalesa humana.

Xurxo Mariño compagina la seua activitat com a docent i investigador amb la divulgació, una tasca que exerceix a través de les xarxes socials, actes i col·laboracions habituals en mitjans de comunicació. En aquest sentit, és també autor de diversos llibres de divulgació científica i ficció; el seu llibre Neurociencia para Julia (Laetoli, 2012) és exemple del rigor amb el qual Mariño tracta de traslladar al públic en general el coneixement generat en el seu camp. Aquest títol fou ressenyat pel periodista i també divulgador Antonio Martínez Ron en el número 78 de la revista Mètode, La llum de l’evolució.

La conferència és d’entrada lliure amb aforament limitat.

El cicle de conferències «Els grans reptes de la ciència» està organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives juntament amb la revista Mètode amb motiu dels 100 números de la revista de divulgació de la Universitat de València. A més, dins de les activitats per a celebrar els 100 números de la revista, la Sala Oberta de La Nau acull fins al pròxim 15 de setembre l’exposició «Mètode: 100 números de ciència». Aquestes activitats s’emmarquen dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20è aniversari coincidint també amb el 520è aniversari de la Universitat de València.
Conferències Els grans reptes de la ciència

© Mètode 2019