«Mètode» i Claustre Obert organitzen el debat «El càncer: repte científic i social»

La-Nau2

El càncer, malgrat els espectaculars avanços mèdics aconseguits en les darreres dècades, representa una de les malalties més temudes en l’actualitat. Per això mateix, esdevé cabdal oferir espais on es puga accedir a informació acurada de mà dels metges i científics que es dediquen a la investigació i el tractament del càncer.

El dimarts17 de setembre, la revista Mètode i Claustre Obert organitzen un debat amb el títol «El càncer: repte científic i social» per tal d’analitzar la situació actual de la malaltia. Durant l’acte es presentarà el número 77 de la revista Mètode La línia roja. El càncer en el segle XXI. Entre el públic assistent es repartiran exemplars de la revista. A l’espai NAU XXI, la plataforma de debat i reflexió promoguda pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, es poden consultar diversos documents que serveixen com a introducció del debat.

En l’acte del dia 17, presentat i moderat pel Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, participen:

  • Ana García, cap clínic de Ginecologia de la Fundació IVO i coordinadora del número de la revista dedicat al càncer.
  • Mª José Juan Fita, metgessa adjunta del departament d’Oncologia Mèdica de la Fundació IVO.
  • Marina Pollán, cap de la Unitat d’Epidemiologia del Càncer. Centre d’Epidemiologia Nacional. Instituto de Salud Carlos III.
  • Martí Domínguez, profesor de Periodisme de la Universitat de València i director de la revista Mètode.

El debat es retransmetrà en directe a través de la televisió de la Universitat de València i el podcast podrà descarregar-se en la secció de debats de NAU XXI.

Amb aquest acte, la revista Mètode continua amb el cicle de presentacions de la revista al públic amb l’objectiu d’obrir el debat i la reflexió a la societat al voltant dels temes que ocupen els seus monogràfics. Aquestes presentacions es van iniciar el mes d’abril amb la taula redona que amb el títol «Dones i ciència» es va celebrar a l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero de València.

© Mètode 2013

 

«La revista Mètode continua amb el cicle de presentacions de la revista al públic amb l’objectiu d’obrir el debat i la reflexió a la societat»

© Mètode 2013