«Mètode» inicia una col·laboració amb «Valencia Plaza»

valencia-plaza
© Mètode

La revista Mètode tindrà, a partir d’aquesta setmana, una nova forma d’arribar als lectors: a través del diari digital Valencia Plaza, que compta amb una gran presència a les xarxes socials. Amb una periodicitat setmanal, el diari recollirà continguts de la revista i els publicarà en espanyol i anglès. La primera col·laboració, que estarà disponible demà, compta amb un article de Josep Lluís Barona inclòs al nostre últim monogràfic, Dones i ciència, i una entrevista a l’entomòleg Xavier Bellés, que va ser l’encarregat d’adaptar el Bestiari al català modern. Les col·laboracions es repetiran cada dimecres.

Martí Domínguez, director de Mètode, veu en aquest acord una oportunitat per «popularitzar la recerca que es fa a la Universitat de València en els nostres mitjans, amb la finalitat d’esdevenir un referent quant a continguts científics». Per al director de la revista de divulgació, és important que el coneixement generat amb els recursos públics de la Universitat retorne a la societat, i Internet dóna aquesta oportunitat: «Valencia Plaza és un diari creat amb mentalitat digital. Això permet un nivell molt major d’interacció». A més, destaca que la relació pot ser fructífera: «Es tracta de crear sinèrgies, intentar mantenir un flux informatiu i que es produïsca un feedback entre els dos mitjans».

A ulls de Martí Domínguez, la xarxa propicia la interrelació entre empreses informatives petites i especialitzades en un camp concret. En aquest sentit, destaca que «Valencia Plaza ha anat ocupant de manera constant un lloc propi en el panorama comunicatiu valencià, des de la independència informativa». Aquest nou acord, que se suma a la col·laboració amb el diari digital VilaWeb, suposa un nou altaveu per als continguts de Mètode i un pas més en el desig de la revista de posar a disposició de tothom el coneixement científic que es genera a la Universitat.

Per la seua banda, Cruz Sierra, director de Valencia Plaza, avalua la col·laboració de Mètode com un important avanç en la consolidació del diari com a mitjà digital de referència a través de continguts de valor subministrats per prestigioses plataformes que, com Mètode, compten amb el suport de la comunitat universitària.

© Mètode 2013.

   
© Mètode 2013