‘Mètode’ entra a ERIH PLUS, índex de publicacions de referència

La revista formarà part de la base de dades d’abast internacional

portadaerih

Mètode Science Studies Journal ho ha tornat a fer. Ha complit els requisits per a ser inclosa en una prestigiosa llista internacional de publicacions. Entrarà a formar part de l’European Reference Index for the Humanities (ERIH PLUS). Aquesta base de dades recull les revistes o periòdics que són un referent en l’elaboració de informació sobre humanitats i ciències socials.

La revista Mètode SSJ és un punt d’interacció entre ciència i societat. Això li permet fer gala de la unió de lletres i xifres, literatura i matemàtiques i, en definitiva, de les humanitats amb la ciència. Per això pot gaudir de formar part de l’ERIH PLUS. La informació de qualitat basada en l’extensió de la matèria científica a allò social i quotidià l’ha convertit en una publicació mereixedora d’ocupar aquesta posició.

  Ja va tancar l’any passat amb èxit: l’anuari Mètode Science Studies Journal va ser incorporat a l’índex Scopus. Així, la publicació editada per la Universitat de València va entrar a formar part de la base de dades més prestigiosa sobre continguts d’investigació i ciència a escala internacional. Scopus, editat per Elsevier, és tot un referent mundial entre la comunitat científica, ja que es tracta del major directori de resums i referències bibliogràfiques de literatura científica. Després d’aquesta fita, que va col·locar la publicació en la primera línia de la divulgació i l’estudi de la ciència, les bones notícies continuen amb ERIH PLUS.

Mètode naix el 1992 amb l’objectiu de fer arribar la ciència a la societat, fomentant el debat i la reflexió sobre qüestions d’actualitat científica. Crea un espai on pensar la ciència amb transversalitat. És una revista trimestral dedicada a la divulgació de la ciència i al seu estudi, però integra una gran pluralitat de disciplines. Per això diem que és un punt de trobada per a ciències i humanitats. La varietat s’evidencia amb la participació de professionals de tots els àmbits: artistes, filòsofs, sociòlegs, historiadors, periodistes i literats.

La qüestió lingüística és un altre punt a favor de la revista. Malgrat que va arrancar en català, des del 2010 publica en espanyol i, un any més tard, es va atrevir també amb l’anglés, amb una publicació anual que recull els articles revisats per parells. Açò li ha permés assolir un abast internacional i ser inclosa en les prestigioses llistes ja esmentades, entre d’altres.

El caràcter acadèmic de Mètode SSJ també ha afavorit el seu prestigi a l’hora d’integrar-se en les bases de dades de les publicacions més destacables. La seua relació amb la Universitat de València és ben estreta, ja que l’edició correspon a aquesta institució. Des de l’any 1999 és dirigida per Martí Domínguez i vol ser un canal per a que els diferents investigadors i professionals publiquen articles inèdits sobre diverses matèries.

Marta Navarro. Estudiant de Periodisme de la Universitat de València.
© Mètode 2016.

© Mètode 2016

Graduada en Periodisme per la Universitat de València.