Mètode fa arribar la ciència a 7.000 internautes cada mes

WEBMETODE
© MÈTODE

La pàgina web de Mètode, que la revista de la Universitat de València va renovar el passat mes de setembre, s’ha consolidat com un portal de divulgació científica que cada dia visiten més internautes. Vora 35.000 usuaris han visitat en el que va d’any la pàgina web, que s’actualitza de manera setmanal amb notícies i reportatges. En els últims mesos, Mètode ha aconseguit guanyar protagonisme a la xarxa, mitjançant la seua col·laboració amb el portal de notícies Vilaweb, on Mètode compta amb una secció pròpia de divulgació científica. Altre factor que ha potenciat la difusió de la revista de divulgació a Internet ha estat el de les xarxes socials. Prop de 3.000 usuaris segueixen l’activitat de la revista de divulgació a les xarxes socials, a través de la pàgina de Mètode a Facebook i del seu compte a Twitter, que s’actualitzen diàriament i que serveixen per divulgar notícies d’actualitat científica.

A banda, la pàgina web ha guanyat en interactivitat, gràcies a la nova secció «Els perquès de Mètode», visitada per més de 2.000 usuaris interessats en ciència. Amb «Els perquès», Mètode convida els seus lectors  a formular preguntes sobre ciència a la vida quotidiana, donant-los l’oportunitat de guanyar una suscripció a la revista durant un any si la seua pregunta resulta seleccionada per a la web. A més a més, els internautes de Mètode tenen la possiblitat d’accedir a l’extensa hemeroteca gratuïta a travès del portal web, on els lectors poden tornar a llegir els reportatges, articles i entrevistes publicats a antics números de Mètode.

L’adaptació de la revista a les noves tecnologies ha servit per internacionalitzar Mètode, i és que el portal web té lectors de tot el món. No són pocs els internautes que accedeixen a la pàgina web des de països com Mèxic, Argentina, Veneçuela o Perú; però també hi accedeixen lectors de països anglòfons, com els Estats Units, Canadà i el Regne Unit, gràcies a l’esforç realitzat per tal de traduïr al anglès molts dels continguts que Mètode publica a la xarxa.

© Mètode 2012

 

«Vora 35.000 usuaris han visitat en el que va d’any la pàgina, que s’actualitza de manera setmanal amb notícies i reportatges»

«La pàgina compta amb molts visitants d’Estats Units, Canadà i el Regne Unit, perquè molts dels seus continguts estan íntegrament traduïts a l’anglès»

© Mètode 2012