Mètode guanya el Premi Especial del Jurat de Ciencia en Acción

La publicació ha estat premiada per la seua trajectòria de «rigor i qualitat»

Mètode, la revista de difusió de la investigació de la Universitat de València, ha estat guardonada amb el Premi Especial del Jurat del certamen Ciencia en Acción, que ha celebrat la seua XIX edició a Viladecans (Barcelona) durant els dies 5, 6 i 7 d’octubre. El jurat del concurs ha escollit premiar aquesta publicació pel seu «rigor i qualitat» que «no només li ha reportat diversos reconeixements periodístics, sinó també entrar en prestigiosos índexs de qualitat científica, com és, per exemple, Scopus.»

L’acta del jurat també ha destacat la llarga trajectòria de la revista, que arribarà al seu número 100 el pròxim hivern. Segons el jurat, Mètode s’ha consolidat «com una sòlida i respectada publicació de divulgació de la ciència» en combinar «els continguts d’alta investigació amb una maquetació atractiva i amb la col·laboració de nombrosos artistes plàstics.» El jurat que ha atorgat aquesta distinció ha estat format per representants de les principals associacions i organismes d’investigació espanyols, com són el Consell Superior d’Investigacions Científiques, l’Institut de Ciències Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química, la Societat Espanyola d’Astronomia, la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular, la Universitat Nacional d’Educació a Distància i la Fundació Lilly.

El premi fou recollit pel director de la revista Mètode, el professor Martí Domínguez, de mans de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i de Rosa Maria Ros, organitzadora del certamen.  Ciencia en Acción és una interessant iniciativa que aposta per les propostes educatives més innovadores per difondre la ciència d’una manera lúdica i didàctica. Patrocinada per diverses entitats culturals, acull a nombrosos científics i professors de secundària acompanyats pels seus estudiants, vinguts no sols de tota Espanya, sinó també de països llatinoamericans (Argentina, Mèxic, Perú i Cuba) i dels Estats Units.

La revista Mètode ja va guanyar en 2006 el Premi Ciencia en Acción dins de la modalitat de Treballs de Divulgació Científica. Al llarg de la seua trajectòria, la revista ha rebut també el Premi Prisma Especial del Jurat l’any 2009, el Premi Sacyr a la Innovació de Periodisme econòmic i tecnològic en 2014 o el Premi APPEC a la millor publicació en 2007, entre d’altres.

Nascuda en 1992, la revista Mètode es publica trimestralment en valencià i castellà. Al llarg d’aquests quasi cent números, Mètode ha mantingut el seu compromís amb la divulgació de la ciència i ha apostat per noves iniciatives, com la publicació de l’anuari en anglès Mètode Science Studies Journal, que es troba indexat en les principals bases de dades i índexs d’impacte i qualitat com ara Scopus o Emerging Sources Citation Index, o la publicació de la col·lecció de llibres de divulgació «Monografies Mètode», que ja compta amb nou títols.

© Mètode 2018