Mètode organitza una taula redona sobre els estereotips que perpetuen la bretxa de gènere en ciència 

Amb motiu del dia de la Xiqueta i la Dona en la Ciència

Taula redona dones i ciència

Encara que la presència de les dones en ciència i tecnologia ha augmentat amb el temps, la bretxa de gènere es manté avui dia. Sovint es recorre a arguments d’elecció personal o a diferències de caràcter biològic per a donar explicació a aquesta desigualtat. Fins a quin punt és una qüestió de sexe o més d’estereotips? Quina evidència hi ha darrere dels diversos arguments? Com han canviat al llarg de la història les idees sobre la participació de les dones en ciència?

Aquestes i moltes altres qüestions seran l’eix conductor de la taula redona «Bretxa de gènere en ciència: mites, prejudicis i estereotips» que organitza Mètode i que tindrà lloc el pròxim dijous, 13 de febrer, dins del cicle «Dones i ciència al Botànic» que du a terme, per tercer any consecutiu, el Jardí Botànic de la Universitat de València.

La taula redona comptarà amb la participació de Pas García Martínez, catedràtica d’Òptica de la Universitat de València; Mónica Bolufer, catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de València; Carla Sanchis, professora de Psicobiologia de la Universitat Jaume I de Castelló; i Anna Mateu, cap de redacció de la revista Mètode. La periodista Kristin Suleng presentarà i moderarà la taula. L’acte, d’entrada lliure, se celebrarà a les 19 h. a l’auditori Joan Plaça del Jardí Botànic.

© Mètode 2020