Mor Ignacio Docavo

L'entomòleg, fundador del zoològic de València, va dirigir el Jardí Botànic de la Universitat de València

Ignacio Docavo

Ha mort Ignacio Docavo, doctor en Biologia i Catedràtic d’Entomologia de la Universitat de València. El professor Docavo ha estat una de les figures fonamentals en la creació i conservació d’espais verds al nucli urbà de València. Amb l’ajut de donacions, va fundar el zoològic de València el 1965 als Jardins de Vivers, que va romandre obert fins el trasllat dels animals al nou Bioparc. Ignacio Docavo va desenvolupar un rol molt rellevant en la construcció de l’actual Bioparc, ja que durant més de quaranta anys va lluitar perquè les condicions del modest recinte zoològic milloraren. L’entomòleg també va ser director del Jardí Botànic de la Universitat de València entre 1962 i 1987, on va promoure la recuperació de la biblioteca del jardí, així com les zones de l’herbari i el planter.

Ignacio Docavo va jugar també un paper clau en la defensa de l’Albufera i de la Devesa del Saler, ja que es troba entre el grup de biòlegs que va impulsar la primera denúncia sobre la mala conservació d’aquest paratge natural als anys setanta. De fet, va ser un dels col·laboradors del naturalista Félix Rodríguez de la Fuente en l’elaboració de l’episodi de Vida salvaje (TVE, 1970) dedicat a l’Albufera i les seues pèssimes condicions de conservació. Aquest programa fou l’inici del focus mediàtic que resultaria fonamental en la recuperació i conservació d’aquest paisatge emblemàtic per a València.

 

© Mètode 2016

ARTICLES RELACIONATS

El Festival Amfibi recupera un programa de Félix Rodríguez de la Fuente de 1970 on denunciava l’estat de l’Albufera de València.

Ara fa 25 anys, l'estany de l'Albufera i la Devesa del Saler es van convertir en el primer Parc Natural valencià. Amb aquesta declaració es protegien dos espais situats a pocs quilòmetres de la ciutat de València caracteritzats per una gran riquesa i complexitat des del punt de vista de

© Mètode 2016