El Parc Natural de l’Albufera, ara

El Jardí Botànic acull un simposi amb motiu de l’aniversari del parc natural

Fou l’any 1986 quan l’Albufera va ser declarada Parc Natural per la Generalitat Valenciana. Amb motiu del trenta aniversari, la Universitat de València en col·laboració amb altres entitats organitza el simposi «El Parc Natural de l’Albufera, ara», que tindrà lloc els pròxims 25 i 26 de novembre a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València.

Divendres i dissabte es tractaran cinc eixos principals que repassaran de forma clara i concisa la situació actual de l’Albufera amb l’objectiu de fer un diagnòstic de la situació actual i marcar les línies d’actuació futures a través de les aportacions de l’àmbit de la recerca, la gestió de projectes i l’activisme. En aquest sentit, es tractaran temes com la preservació dels espais naturals i el foment de la diversitat del parc, l’ecoturisme, la quantitat i qualitat de l’aigua i el seu model de gestió, l’agricultura i l’ordenació del territori. Entre els ponents principals trobem a Mario Giménez (SEO-BirdLife), Maria José Viñals (UPV), Miguel Mondría García (TYPSA), Joan Olmos (UPV) o Bosco Dies (Fundació Assut).

El simposi, que es podrà seguir en directe a través de MediaUni, està dirigit a tots aquells interessats en la gestió del Parc Natural de l’Albufera, com ara alumnes universitaris, professorat, comunitat científica, col·lectius professionals i d’altres persones que hi pugen estar interessades. Des de l’organització es convida a participar en el debat i fer propostes a través de les xarxes socials amb el hashtag #albuferaara, tant als assistents presencials a les jornades com al públic en línia.

Les conclusions del simposi, que seran recollides per un comitè d’experts, es presentaran el pròxim 13 de desembre, a les 19 h, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

© Mètode 2016