Premi El Tempir per a ‘Mètode’, «pont entre les dues cultures»

Martí Domínguez, director de la revista, ha destacat la tasca de nexe entre ciència i societat que realitza ‘Mètode’

Tempir_guardonats_dins
El passat dissabte va tindre lloc l’entrega dels guardons de la III edició dels Premis El Tempir d’Elx en què Mètode, la revista de difusió de la investigació de la Universitat de València, ha estat guardonada en la categoria ‘País’. Martí Domínguez, director de la publicació, va ser l’encarregat de recollir el guardó de mans de Josep Escribano, president d’El Tempir. En el seu discurs d’agraïment, Domínguez va destacar de Mètode  el seu paper «de pont entre les dues cultures», de nexe entre ciència i societat, que ha tractat d’impulsar des que fa ja setanta números es va posar al capdavant de la revista. Domínguez també ha subratllat la «necessitat de saber de ciència en un món cada vegada més tecnològic» pel que productes de divulgació d’alta qualitat però atractius i accessibles han de ser una aposta que arribe a la ciutadania.

Des de l’entitat El Tempir d’Elx, s’ha valorat que Mètode és «tot un exemple de qualitat editorial en la divulgació científica en català, una publicació de reconegut prestigi estatal i internacional, i una excel·lent plataforma d’interacció entre ciències i humanitats, amb una transversalitat que permet la participació d’artistes, filòsofs, sociòlegs, historiadors, periodistes i literats».

El TempirD’esquerra a dreta, Josep Enric Escribano (president d’El Tempir), Martí Domínguez (director de Mètode), Vicent Sanchis, Hèctor Càmara (president de l’IECBV), Brauli Montoya (Aula de Conversa A. Almúnia d’Oriola) i Robert Escolano (vicepresident d’El Tempir).
 

 

 

«Els Premis El Tempir reconeixen la trajectòria cívica de persones, entitats o empreses que destaquen pel treball a favor de la llengua i la cultura»

Els Premis El Tempir, que reconeixen la trajectòria cívica de persones, entitats o empreses que destaquen pel treball a favor de la llengua i la cultura, també ha guardonat en l’edició d’enguany a l’Aula de Conversa en Valencià Antoni Almunia d’Oriola, en la categoria ‘Migjorn’, i a l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, en la categoria ‘Elx’.

El Premi El Tempir se suma als guardons que la revista Mètode ha rebut en el passat en reconeixement a la seua tasca en la divulgació de la recerca científica, entre els que destaquen el Premi Sacyr a la Innovació, el Premi Prisma del Jurat, el Premi Ciencia en Acción o el Premi APPEC a la Millor Publicació.

© Mètode 2015. 

© Mètode 2015