Premis Prismas a la Divulgació

La revista Mètode patrocinarà el premi a la millor pàgina web de divulgació en la XXIV Edició dels Premis Prismas Casa de las Ciencias. El premi d’aquesta modalitat està dotat amb el «Prisma de Bronze» i quatre mil euros.

Aquest certamen és una iniciativa dels Museus Científics Corunyesos i l’Ajuntament de la Corunya que pretén potenciar i fomentar la difusió de la cultura científica a Espanya, i prestar suport a tots els professionals que treballen en aquest camp. Per tant, els treballs presentats hauran de tractar sobre qualsevol tema relacionat amb les ciències físiques i naturals, tant en els seus aspectes generals com en qualsevol de les seues branques o aplicacions pràctiques, incloent-hi biografies de científics i històries de la ciència, que contribuesquen a la millor comprensió de les idees, actituds i processos científics.

Com a novetat en aquesta convocatòria destaca la reorganització de les distintes modalitats a concurs per poder adaptar-se d’aquesta manera a les noves tecnologies i formes de comunicació científica. Així, en aquesta edició es concediran els Prismas de bronze als millors treballs de divulgació científica en les següents modalitats: audiovisuals, articles periodístics, llocs web i Prisma especial del jurat. El termini de presentació dels treballs finalitzarà el proper 31 d’agost, mentre que la cerimònia de lliurament dels premis se celebrarà el 12 de novembre.

En l’edició de 2009, la revista Mètode va rebre el Premi Especial del Jurat en reconeixement al seu «esforç continuat per aconseguir una divulgació de qualitat» i a la «implicació d’una universitat en la promoció de la cultura científica».

© Mètode 2011.

 
© Mètode 2011