Presentació del nou número de Mètode a Alacant

Una taula redona abordarà els efectes de la desertificació al nostre territori

Dijous, 7 d'abril

Portada Mètode 112

Les zones àrides ocupen aproximadament el 40% de la Terra i, lluny de la imatge general que es pot tenir d’elles, són espais amb una gran biodiversitat i una gran importància econòmica i social. Però el canvi climàtic i la sobreexplotació de recursos tenen un fort impacte en aquestes zones i poden produir la degradació i desertificació del sòl. Com afecten aquests processos al nostre territori? El sisè informe del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) de l’ONU presenta un panorama poc optimista per al sud de la zona mediterrània amb una reducció dels recursos hídrics i una degradació del sòl. Què és pot fer per a disminuir aquest impacte?

Aquests i altres interrogants s’abordaran a l’Aula de Ciència i Tecnologia de la Universitat d’Alacant amb motiu de la presentació del nou número de la revista Mètode dedicat a les oportunitats, reptes i amenaces de les zones àrides. El número monogràfic està coordinat pels professors de la Universitat d’Alacant Jaime Martínez Valderrama, Emilio Guirado i Fernando Maestre.

La presentació serà el dia 7 d’abril a les 18 h a la Sala Rafael Altamira de la Seu Ciutat d’Alacant (Av. Ramón y Cajal, 4. Alacant).

Presenten l’acte:

Salvador Ordóñez, director de l’Aula de Ciència i Tecnologia de la Universitat d’Alacant

Martí Domínguez, director de la revista Mètode

Taula redona: Com afecta la desertificació al nostre territori?

  • Susana Bautista, professora de la Universitat d’Alacant i investigadora de l’Institut Multidisciplinar per a l’Estudi del Medi Ambient Ramon Margalef
  • Fernando Maestre, director del Laboratori d’Ecologia de les Zones Àrides i Canvi Global i Premi Jaume I en 2020 en la categoria Protecció del Medi Ambient
  • Jaime Martínez-Valderrama, investigador de l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi de la Universitat d’Alacant
  • Anna Mateu, periodista especialitzada en medi ambient i cap de redacció de la revista Mètode

L’Aula de Ciència i Tecnologia

L’Aula de Ciència i Tecnologia és un projecte del Vicerectorat d’Investigació i del Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió universitària de la Universitat d’Alacant per a divulgar la cultura científica tant dins de l’àmbit universitari com en la societat en general.

L’Aula de Ciència i Tecnologia realitza diverses activitats relacionades amb la divulgació de la ciència a través d’exposicions, conferències, visites guiades, tallers i altres materials didàctics. L’objectiu és difondre el coneixement i despertar la curiositat sobre els temes científics que tant afecten la societat actual.

Revista Mètode

La revista Mètode, publicada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València i dirigida pel biòleg i periodista Martí Domínguez, que s’edita des de l’any 1992. La revista s’edita trimestralment en valencià i castellà. La revista publica també un anuari en anglés Mètode Science Studies Journal, que es troba indexat en les principals bases de dades i índexs d’impacte i qualitat com ara Journal Citation Report i Scopus, entre altres.

© Mètode 2022