‘Retrats de ciència’, les veus que s’han fet sentir a Mètode

La Institució Alfons el Magnànim edita un recull d’entrevistes publicades a Mètode

Retrats de ciència - Portada

Des del seu naixement l’any 1992, per les pàgines de la revista Mètode han passat nombroses personalitats del món de la ciència: intel·lectuals, investigadors, directors d’institucions científiques de renom, i fins i tot diversos premis Nobel (incloent-hi diferents combinacions de tot l’anterior). Moltíssimes veus de gran rellevància, no només en el seu àmbit, sinó també en la societat, que han conversat amb els membres i col·laboradors de Mètode sobre ciència, però també sobre les seues pròpies inquietuds, interessos i perspectives.

Ara, la Institució Alfons el Magnànim edita, dins la seua col·lecció «Papers de premsa», Retrats de ciència, una selecció de les entrevistes publicades a Mètode al llarg d’aquests anys. Entre elles, trobem Hèlene Langevin-Joliot-Curie, Umberto Eco, Lynn Margulis, Noam Chomsky, Margarita Salas, Edward O. Wilson, Jocelyn Bell, així com premis Nobel com Sydney Brenner, Ada Yonath i Peter Higgs. Tots ells han estat retratats per fotògrafs com Jordi Play o Miguel Lorenzo, entre d’altres. Amb aquest recull, el Magnànim i Mètode posen en relleu la importància de l’entrevista com a gènere de la divulgació científica, que permet als lectors aproximar-se a la realitat científica de forma diferent.

La presentació de Retrats de ciència es durà a terme dimecres 26 de febrer a les 18.30 h en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, seguida d’una taula rodona amb diversos convidats del món científic i el periodisme de ciència i divulgació. Seguiu-nos a les nostres xarxes socials per a més informació: Facebook, Twitter i Instagram.

© Mètode 2020