Salvador Macip presenta ‘Científics lletraferits’ a València

macip-lletraferits
Lucía Sapiña

Científics lletraferits, la darrera monografia editada per la revista Mètode junt a la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la UV, es presentarà el proper 12 de juny a les 19 hores al Palau Cerveró de València. L’acte, que porta per títol «Ferits per la ciència: Contes de científics», comptarà amb la presència del metge i investigador Salvador Macip, coeditor de la monografia junt a Jordi de Manuel. També hi intervindrà Martí Domínguez, director de Mètode, que oferirà una reflexió sobre la relació entre les cultures humanística i científica. Durant l’acte es repartiran entre els assistents exemplars del llibre, que els subscriptors de Mètode ja han rebut junt al darrer número de la revista.

La monografia Científics lletraferits, que compta amb il·lustracions de l’artista Jaume Plensa, reuneix vint narracions escrites per autors destacats de la literatura catalana amb formació científica o tecnològica. Els relats, cadascun dels quals està dotat amb personalitat pròpia, ens endinsen en universos plens d’enginys matemàtics, de referències a la biologia, la química o a la mateixa lògica de la investigació científica.

Els límits de la ciència

Salvador Macip participarà també en el cicle de conferències «Científics lletraferits». Amb aquest motiu serà present el dia 11 de juny a les 19 hores a l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, on oferirà la xerrada «Els límits de la ciència», basada en el llibre Jugar a ser déus. Els dilemes morals de la ciència, que acaba de publicar junt al professor de la Universitat de Leicester Chris Willmott. Macip és autor, a més de les obres esmentades, de cinc novel·les, un recull de contes, dos llibres infantils i tres llibres de divulgació científica. La seua presència a València per partida doble és una bona oportunitat per escoltar una veu que té moltes coses a dir.

© Mètode 2014.

Presentació de Científics lletraferits
Dijous 12 de juny
19 hores
Palau de Cerveró
Plaça de Cisneros, 4
València

«Durant l’acte es repartiran entre els assistents exemplars del llibre, que els subscriptors de Mètode ja han rebut junt al darrer número de la revista»

© Mètode 2014