Amb el títol Shades of science, la revista Mètode Science Studies Journal publica el seu anuari del 2020. El desé volum d’aquesta publicació, editada en anglès, recull els quatre monogràfics publicats al llarg de l’any i coordinats per persones expertes en les diverses matèries que aborda. La nova revista se centra en els importants reptes que se li presenten a la ciència a curt i mitjà termini, les ciències forenses i la seua aportació a la memòria històrica, la implicació que va tindre la comunitat científica en les polítiques del Tercer Reich i en els diferents escenaris evolutius que influeixen en la biodiversitat.
L’anuari recull, a més, altres articles de reflexió i anàlisi que ofereixen una pluralitat de perspectives i que contribueixen a entendre millor la complexitat de la ciència, com pot ser la revisió del paper de Mileva Marić, primera dona d’Albert Einstein, en l’obra del científic o la de les elits culturals i científiques amb el nazisme.
El nou número de Mètode SSJ ha comptat en aquesta ocasió amb la col·laboració de l’artista valencià José Saborit. La portada presenta l’obra Seeing the green, una proposta en la línia del seu treball actual que juga amb els límits entre l’abstracció i la representació figurativa de la natura i el paisatge. En el volum també participen artistes com Manuel Sáez, Alex Francés i José Soler Vidal, més conegut com a Monjalés, que han il·lustrat els monogràfics continguts en l’anuari.
Mètode Science Studies Journal, que es pot consultar de manera íntegra en accés obert, es troba inclosa en diversos índexs i bases de dades com Scopus, Emerging Sources Citation Index, Google Scholar, ERIH Plus i Latindex, entre altres.