Un text de Mètode en la selectivitat catalana

Un dels perquès de Mètode ha estat escollit per a l’examen de Llengua i Literatura en les proves d’accès a la universitat que van començar ahir a Catalunya. El text, titulat «Per què no orinen els ocells?», correspon a la resposta que el biòleg Albert Masó va donar als dubtes d’una lectora.

L’article, escrit amb to divulgatiu, ha estat d’allò més comentat pels propis estudiants a les xarxes socials:


«Els perquès de Mètode» és una secció dedicada a la ciència que podem descobrir en els fets del dia a dia i oberta a la participació del públic. L’apartat és un dels de major èxit de la web i alguns de les qüestions, com la de «Per què tenim pel púbic els éssers humans?» o «Per què els escorpins “se suïciden” quan es veuen envoltats de foc», han tingut un gran ressò entre els lectors.

Albert Masó a Catalunya Ràdio

L’autor de l’article «Per què no orinen els ocells?», Albert Masó, va intervenir per telèfon divendres passat al programa La Tribu de Catalunya Ràdio. Masó, que és col·laborador habitual de Mètode, va sintetitzar la seua reposta a la pregunta plantejada per una lectora mentre els conductors del programa bromejaven amb amb la idea dels estudiants «parlant de si els ocells orinen o no orinen» pels corredors durant les pauses de la prova d’accés a la universitat. Podeu escoltar l’àudio ací.

Com participar

Si vols participar, envia’ns la teua pregunta a [email protected] amb una fotografia i, si resulta seleccionada, un expert en la matèria donarà la resposta. Totes les preguntes publicades rebran la monografia Herbari, viure amb les plantes. Escriu-nos i no et quedes amb cap dubte!

© Mètode 2014
POST TAGS: