Els textos de ‘Mètode’, a examen

La selectivitat catalana i la prova de grau superior de valencià inclouen articles de la revista

examen

Un article del número Dones i ciència de la revista Mètode, publicat l’hivern del 2012/2013, ha estat escollit enguany per a l’ examen de Llengua catalana i literatura de les proves d’accés a la universitat a Catalunya. Mentre que l’opció A de l’examen era un fragment del llibre Incerta glòria, de Joan Sales, la B era una adaptació de l’article «El camí cap a la igualtat real: La presència de la dona en l’àmbit acadèmic», d’Ana Lluch Hernández.

No és la primera vegada que els examinadors de la selectivitat catalana inclouen un article de Mètode en les proves. El 2014 l’escollit va ser un dels perquès, explicat pel biòleg Albert Masó: «Per què no orinen els ocells?».

Al País Valencià, Mètode també ha entrat en l’examen. En aquest cas, però, no es tractava de les proves d’accés a la universitat, sinó de les de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. Les persones que es van presentar a la prova de grau superior es van trobar amb un text de Jorge Wagensberg en l’àrea de comprensió escrita. A «La transcendència del xafardeig intranscendent», Wagensberg es fa ressò d’una curiosa proposta de l’antropòleg Yuval Noah Harari: la capacitat de xafardejar pot estar darrere de la victòria d’Homo sapiens sobre Homo neanderthalensis.

El Govern de les Illes Balears ja va escollir fa uns anys un article de la web de Mètode. Va ser en la convocatòria de gener de 2014 per a l’obtenció del certificat de llengua catalana de nivell C2.  En aquella ocasió es tractava de «La banda sonora del cosmos», de Felip Pineda.

© Mètode 2017