The future of science és el títol de l’anuari de 2022 de la revista Mètode Science Studies Journal, editada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València. El volum número dotze d’aquesta publicació, editat en anglés, recull els continguts dels quatre monogràfics publicats durant el darrer any i coordinats per persones expertes en els temes abordats. La ciència ciutadana, les addiccions, la crisi climàtica el transhumanisme protagonitzen aquest nou volum, que reivindica la importància d’una ciència que mire cap al futur sense oblidar els reptes del present. La pandèmia de COVID-19 ha evidenciat en els dos últims anys que és essencial una aposta potent per la recerca científica; no només per avançar cap a un futur en el qual allò que abans era únicament ficció es transforme en realitat, sinó també per a tractar qüestions latents que afecten el dia a dia de les societats, com els problemes de les addiccions i de salut mental o el canvi climàtic.
En plena era postgenòmica, la ciència del futur ens omple d’esperances però també d’incerteses. Les possibilitats de convertir-nos en éssers millorats requereix un debat ètic. Aquest procés de recerca i innovació ha de tindre en compte necessàriament a la ciutadania, que proporciona part dels fons que fan possible aquesta recerca i que pateix molts dels problemes als quals la ciència mira de donar resposta.
El nou número de Mètode SSJ ha comptat amb la col·laboració de l’artista valenciana Rebeca Plana. La portada del número presenta l’obra Secrets, una peça en la línia de la seua obra, que aposta per l’abstracte com una eina per transcendir els conceptes. En aquest número també han participat artistes com Diego Mir, Xisco Mensua, Anna Moner, Sebastià Carratalà i Marina Núñez, que han il·lustrat els quatre monogràfics que componen aquest volum.
Mètode Science Studies Journal, que es pot consultar de manera íntegra en accés obert, està inclosa en diversos índexs i bases de dades com JCR (ESCI), Scopus, Google Scholar, ERIH Plus i Latindex, entre altres.