Un bosc de fulles

120-71

En l’Any Internacional dels Boscos, el Jardí Animat i Mètode et proposen una divertida activitat per a la tardor: un quadern de camp que permetrà als més menuts passar una estona divertida alhora aprenen més sobre els boscos que ens envolten.

Materials
– Per a realitzar l’activitat necessiteu descarregar-vos ací el pòster en A3 o el quadern de camp en A4, segons la vostra disponibilitat d’impressió.
– Fulles i fruits.
– Cinta adhesiva o etiquetes blanques.
– Paper de periòdic.

Procediment
1. Cal preparar una eixida per buscar les fulles i els fruits. Trobareu totes les espècies indicades en l’activitat al Jardí Botànic de la Universitat de València, però també podeu anar a qualsevol bosc o parc de la vostra ciutat.
2. Cal premsar la fulla durant un parell de dies abans de posar-la en el pòster o en l’herbari amb paper de periòdic fins que perda la humitat.
3. Per fixar les fulles podeu utilitzar cinta adhesiva o, tal i com fan en els herbaris, tallar una estreta tira d’una etiqueta adhesiva blanca. Aquesta goma adhesiva es manté millor.
4. Si trobeu llavors podeu introduir-les en una petita bossa de paper i afegir-la també com es fa en els plecs d’un herbari.
5. Per classificar les fulles cal observar-ne els marges i el pecíol. En el quadern trobareu les claus que us facilitaran la tasca.

Bona sort i podeu començar el viatge pel bosc!

Mª José Carrau, Olga Ibáñez i Pepa Rey. Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic de la Universitat de València.
© Mètode 71, Tardor 2011. 

 

BOSC_POSTER

BOSC_FULLES

El pòster (a dalt) i el quadern (a baix) han estat dissenyats per Ana Donat, una artista que ha treballat el bosc com a matèria primera en la seua exposició Boscos encapsulats.
© Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic de la Universitat de València

© Mètode 2011

El Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic de la Universitat de València el componen Mª José Carrau, Pepa Rey i Olga Ibáñez.