Una ‘rara avis’ en la divulgació i l’estudi de la ciència

‘Mètode’ des del punt de vista del seu consell assessor i del comitè científic

portadaanuari
Laura Sanantonio Crespo

Després que el comitè de selecció de continguts de Scopus (Content Selection & Advisory Board, CSAB) notifiqués la inclusió de Mètode Science Studies Journal en la seua base de dades, vam demanar als membres del consell assessor de la revista i del comitè científic que ens parlaren sobre la seua experiència a Mètode. Tot seguit podeu llegir algunes de les opinions:

COMITÈ CIENTÍFIC

«Com algú que va nàixer quan Europa gemegava sota els mals de les dictadures i la guerra, em sent immensament privilegiat d’escriure per a Mètode, que demostra que l’esperit humà mai mor i que la meua generació pot confiar a les futures generacions els reptes i les alegries de compartir idees amb gent de totes les nacions, sense importar el seu sexe, credo, color o qualsevol altra diferencia.» (Michael Ruse, Florida State University)

«Mètode és un estrany exemple de revista multidisciplinària que de debò funciona: la ciència es relaciona de forma constructiva amb la societat i les arts d’una forma que sempre resulta il·luminadora.» (Richard Fortey, Natural History Museum, Londres)

«La varietat de temes que abasta Mètode no deixa mai de sorprendre’m, i la qualitat de la seua redacció i edició mai defrauda. Sense cap dubte, és una de les millors revistes científiques d’Europa.» (Mark Harrison, University of Oxford)

«Amb una factura preciosa i a tot color, Mètode pot atraure una gran audiència interdisciplinària amb els seus articles, accessibles però científics en una interpretació àmplia.» (Patricia Fara, University of Cambridge)

«Una revista que resulta impressionant. Mostra una barreja convençuda entre contingut científic i atractiu per al lector. Mètode és un bon exemple de retòrica científica moderna.» (Martin Bauer, Public Understanding of Science, London School of Economics)

«Mètode és una font magnífica de coneixement sobre la ciència contemporània, el tipus de revista que tant els científics com el públic no especialista haurien de llegir.» (Robin Dunbar, University of London)

«Cada número nou de Mètode és per a mi una sorpresa i una aventura. L’aventura de submergir-me en mons en els quals la ciència s’agermana amb tot allò més genuïnament humà.» (José Manuel Sánchez Ron, Real Academia Española)

«Mètode és una finestra oberta al paisatge de la bona recerca que es fa al món i als Països Catalans. La informació científica és acompanyada per l’obra de creadors i les reflexions de pensadors, que ens recorden que la nostra espècie, a més de curiosa, és humana.» (Joandomènec Ros, Universitat de Barcelona)

«Mètode és per a mi la rara avis de la Universitat de València: qualitat, disseny, rigor, actualitat, perfecta hibridació de ciència i humanitats.» (Domingo Pujante, Universitat de València)

CONSELL ASSESSOR

«Mètode mostra sense embuts que és possible divulgar la ciència i reflexionar sobre els desafiaments a què s’enfronta la societat amb rigor i, a més, fer-ho amb una qualitat de continguts i continent de primer nivell.» (José Pío Beltrán, CSIC-UPV)

«Sóc lectora de Mètode des del 1992. M’atrau d’ella el detall en la presentació i edició dels seus continguts. Pense que és un valor de la Universitat de València que aprofundeix en ella i mostra la seua essència.» (Pilar Campins, Universitat de València)

«Mantenir durant tant de temps l’equilibri entre el rigor intel·lectual i l’amenitat de l’exposició de temes de recerca bé mereix el reconeixement de la qualitat de Mètode. En aquests temps en què les revistes de paper es fan cada vegada més rares, arribar al despatx i trobar Mètode sobre la taula sembla un xicotet miracle.» (Olga Gil, Universitat de València)

«Una revista de divulgació científica, en la nostra llengua, de gran qualitat en la presentació i en el contingut, i d’una gran amenitat.» (Ramon Lapiedra, Universitat de València)

«Mètode és una revista de divulgació científica del més alt nivell de qualitat on es conjuguen perfectament el rigor científic amb l’interès dels temes triats i l’agradable presentació d’aquests. A més, he d’agrair-los haver fet possible una presentació immillorable de la col·lecció de “Monografies Botàniques”, que no puc imaginar sense la col·laboració del personal d’aquesta revista.» (Isabel Mateu, Universitat de València)

«La revista, rara avis universitària, promou i divulga el debat crític sobre qüestions actuals i les seues implicacions col·lectives. Mètode sorprèn i estimula el lector pel tractament de la complexitat i la transversalitat de la ciència.» (Joan F. Mateu, Universitat de València)

«Mètode és una revista on la difusió de la ciència i el coneixement adquireix la qualitat de la bellesa i de l’art.» (Esteban Morcillo, Universitat de València)

«Mètode ha esdevingut la revista espanyola per excel·lència que ens mostra l’aventura i el caràcter polifacètic de la ciència. És una finestra per a aproximar-nos als temes, textos i autors que fan i pensen sobre la ciència i la seua història.» (Andrés Moya, Universitat de València)

«Mètode és el nostre equivalent a revistes com Scientific American o La Recherche. Les iguala en qualitat i rigor, i aviat ho farà també en difusió.» (Jesús Navarro, Universitat de València)

«Un miracle cultural. Un producte de gran qualitat generat per una universitat pública.» (Juli Peretó, Universitat de València)

«Mètode és un instrument magnífic per transmetre la realitat del món de la ciència a una societat il·lustrada. Si hagués de seleccionar alguna cosa em quedaria amb el títol, que posa èmfasi en la metodologia del coneixement científic.» (Francisco Tomás, Universitat de València)

© Mètode 2015.

 

 

© Mètode 2015