La col·lecció Monografies Mètode presenta el “Bestiari”

    La revista Mètode amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans i dins de la seua col·lecció de monografies de divulgació de la ciència, presenta el Bestiari, una adaptació al català modern de l’obra anònima Bestiari català de l’Edat Mitjana. El Bestiari, adaptat per l’entomòleg i director de l’Institut de Biologia Evolutiva de Barcelona Xavier Bellés, ens descobreix la visió medieval de la fauna i la natura a través de 45 fitxes de diversos animals.

 

    Els bestiaris medievals són obres en prosa que presenten les característiques d’espècies animals reals o imaginàries i en fan una interpretació simbòlica. Els primers bestiaris es troben documentats ja al principi del segle XII, tot i que els seus antecedents s’allunyen molt més en el temps.

Amb aquesta edició, Mètode posa a disposició del lector el Bestiari català amb un llenguatge actual, al temps que el contextualitza gràcies a l’acurada introducció de Xavier Bellés. Aquesta proposta es completa amb els elegants dibuixos de Moisés Mahiques, que revisa la iconografia medieval (veieu una selecció de les il·lustracions ací).

Llegiu la ressenya del Bestiari publicada en Vilaweb.  

© Mètode 2011.

 
© Mètode 2011
RELATED ARTICLES