Col·lecció «Los científicos y sus descubrimientos»

55-22B

Col·lecció «Los científicos y sus descubrimientos». / Siglo Veintiuno de España Editores.

55-22C

Col·lecció «Los científicos y sus descubrimientos». / Siglo Veintiuno de España Editores.

Diuen les enquestes que les revistes de contingut científic són les que susciten més interès entre els lectors, tot just a continuació d’algun periòdic esportiu. Curiosament és cert, i un reflex d’açò el trobem en el fet que la divulgació científica comença ja a ocupar espais significatius a gairebé totes les editorials.

«Los científicos y sus descubrimientos» és una de les aportacions que Siglo Veintiuno fa en aquest sentit. De la mà de l’escriptor i professor Paul Strathern, aquesta col·lecció discorre sobre els grans moments que han contribuït a augmentar el patrimoni científic de la humanitat, i ens dóna a conèixer els personatges que han participat en els canvis sobre la concepció de l’univers. En un centenar de pàgines, per llibre i per tema, Strathern va tancant qüestions amb una habilitat pedagògica i literària no gens fàcil de trobar entre els qui s’estrenen avui dia en el relat sobre la ciència. Són històries que ell sembla haver contat més de mil vegades. I és que Strathern, al llarg de la seua polivalent carrera, ha escrit novel·les, biografies, llibres de viatges, i ha practicat la docència en matèries tan diverses com les matemàtiques, la filosofia o la poesia moderna italiana.

55-22D

Col·lecció «Los científicos y sus descubrimientos». / Siglo Veintiuno de España Editores.

55-22E

Col·lecció «Los científicos y sus descubrimientos». / Siglo Veintiuno de España Editores.

A Crick, Watson y el ADN, un dels primers títols de la col·lecció, l’autor relata de manera molt amena els avatars entorn del descobriment del DNA. El text examina els diferents estadis pels quals ha passat aquesta recerca, alhora que ens situa en un espai contemporitzador on es barregen les vides, les inquietuds, les ambicions i les maquinacions entre científics amb un punt de mira comú: assolir la fama mundial a través de l’autoria del descobriment de l’estructura del DNA. Altre títol, Einstein y la relatividad, ens mostra com la teoria de la relativitat ha canviat i determinat el pensament del segle XX. Darwin y la evolución, Pitágoras y su teorema, Oppenheimer y la bomba atómica, entre alguns més, formen part d’aquesta col·lecció de llibres de butxaca, que, al preu de 700 pessetes, ens permeten fer-nos una idea de la manera com s’han succeït els principals esdeveniments de la ciència. De lectura accessible i entretinguda, «Los científicos y sus descubrimientos» és una col·lecció recomanable per a profans i també per als especialistes interessats a  conèixer altres maneres de contar les coses.

© Mètode 2012 - 22. Hortes valencianes - Número 22. Estiu 1999