El darrer document publicat pel Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) alerta sobre la preocupant situació de l'escalfament global.
0

El cotxe elèctric és per a molts una ferramenta útil contra el canvi climàtic, però aquest té una sèrie de problemes que el fan poc sostenible.

0
cultura científica

La cultura científica és necessària per fer a front a l'emergència climàtica, així com elevar el nivell de comprensió de la ciència per part de la societat.

0

El procés que ocorre quan es cuina a una barbacoa és molt semblant al que es produeix al nostre organisme una vegada mengem i digerim l'aliment cuinat.

0
Energia nuclear

L’escalfament global alimenta luxuriosament els desitjos i propostes dels qui veuen, com en un miratge, l’energia nuclear com una possible solució.

0

Moltes deixalles plàstiques es van fracturant fins esdevenir micro o nanopartícules, els microplàstics, ingeribles pels organismes marins.

0

La propera vegada que et trobes prop d'una barbacoa, procura parar atenció a allò que es veu. Es tracta d'un procès científic fascinant.

0

La pel·lícula No mires arriba planteja alguns reptes que permeten reflexionar sobre la idea de colonitzar altres planetes.

0

Tycho Brahe fou un astrònom destacat: va inventar nous instruments d'observació astronòmica, i va determinar la posició de centenars d'estreles abans del telescopi.

0

L’observació del cel ens connecta amb les civilitzacions més antigues, amb el seu saber i els seus descobriments que s’han transmès amb paraules al llarg dels segles.

0

En ressonància, encara que la força que es transmet a l’objecte siga relativament petita, en fer-ho amb la freqüència adequada, aquest oscil·la amb gran amplitud

0

Les formigues són éssers tan comuns com especials. Les trobem pràcticament en tots els racons de la Terra, i la seua capacitat d'organització és cridanera.

0

La vigilància epidemiològica de virus basada en aigües residuals és una eina molt útil per a estudiar malalties, com és el cas de la provocada pel virus del SARS-CoV-2.

0
La Roca

La pel·lícula La Roca, de Michael Bay, té una pecularitat respecte a la resta d'obres del director: a la seua trama trobem un encert científic.

0
Clifford

George Clifford III va ser un dels directors de la Companyia Neerlandesa de les Índies Orientals. Juntament amb Antonie van Leeuwenhoek, van col·laborar en el desenvolupament econòmic dels Països Baixos.

0

L'ésser humà té certs biaixos, com el biaix del supervivent. Alguns d'aquests biaixos semblens ser adaptatius, i altres, limitacions de la nostra capacitat d'assimilar informació.

0

La història, escrita i explicada per homes, ha amagat la realitat del paper de les dones, que xocava amb les idees culturals i socials preponderants.

0

És un error comú associar la sensació de plaer amb la dopamina, ja que intervenen molts més elements. L'ésser humà cerca permanentment el plaer i la generació d’expectatives, sorpresa i desig. 

0

El 13 de desembre de 2021 fa finalitzar l'activitat eruptiva del volcà de la Palma. Des de la seua erupció, la ciència va ser essencial per gesitonar la crisi.

0

Fer una missió tripulada a Proxima Centauri és, per ara, una tasca que comporta diversos problemes i reptes que encara no podem resoldre.

0

Amb un planeta Terra completament colonitzat, s'hauria de mirar pel medi ambient i ser pioners d'un nou statu quo basat en la neutralitat climàtica.

0

El comerç d'espècies silvestres produeix un gran cabal econòmic a escala mundial. La regulació d'aquest comerç té moltes complexitats a tindre en compte.

0

La bretxa de gènere a la ciència i la tecnologia fa que molts talents femenins queden amagats. Des del punt de vista biològic, el talent està repartit equitativament entre gèneres.

0

Si un imant penja d’un fil, s’alinea sempre en la mateixa direcció, encara que no hi haja un altre imant a prop. És una brúixola i respon al magnetisme terrestre.

0