Abecedari socioecològic

Diccionari portàtil parcial i accidental

Ramon Folch
ISBN: 978-84-9133-344-9
Idioma: Català
Data d'edició: 2020
Pàgines: 240
Preu: 15 €

Sinopsi

Pròleg de Martí Domínguez

Il·lustracions d’Anna Sanchis

En la societat actual, complexa i en canvi permanent, necessitem definir i revisar conceptes. Especialment, els de caràcter socioambiental i sostenibilista que ens han de permetre entendre el present i imaginar el futur immediat.

Abecedari socioecològic recull i actualitza les columnes publicades pel biòleg i socioecòleg Ramon Folch en la revista Mètode en els darrers onze anys. També inclou un bon grapat d’articles inèdits que ens acosten a qüestions destacades de la nostra societat com les epidèmies, l’ús i abús de l’energia, la relació amb els recursos naturals i el nostre entorn, el pensament científic, la tecnologia… Ramon Folch ens presenta aquestes idees amb un enfocament socioecològic, una perspectiva indubtablement pròpia que aporta una mirada transdisciplinària (i incisivament volteriana).

Un llibre, en format de repertori enciclopèdic, que constitueix una magnífica navalla multiús que ens permet perfilar coneixements i modelar-ne de nous per afrontar els reptes del present postindustrial i per projectar un futur equitatiu i sostenible.

Ramon Folch

Ramon Folch

(Barcelona, 1946) Doctor en Biologia i socioecòleg, així com expert en gestió territorial, urbanística i energètica. És fundador i president d’ERF (Estudi Ramon Folch & Associats), membre del Capítol Espanyol del Club de Roma, membre emèrit de l’Institut d’Estudis Catalans i conseller d’Aigües de Barcelona. Amb inquietuds humanístiques, a més de les cientificotècniques, és autor d'una quarantena de llibres (traduïts a distintes llengües) i de diverses exposicions i productes audiovisuals. Des de 2009 col·labora amb la revista Mètode.