El volum recull i actualitza les columnes publicades pel biòleg i socioecòleg Ramon Folch durant els darrers onze anys en la revista Mètode, a més d'incloure textos inèdits.
Entrevista a Joandomènec Ros, actual president de l'Institut d'Estudis Catalans, amb motiu de la publicació de la seua nova obra dedicada a la trajectòria i els projectes de l'IEC.
Repassem, a través dels articles publicats en Mètode, l'actualitat d'aquests darrers dotze mesos de crisi sanitària provocada pel nou coronavirus SARS-CoV-2.
El retard de la implantació de Radar COVID ha perjudicat el funcionament i la popularització de l'ús d'aquesta aplicació per a rastrejar cadenes de contagi de COVID-19.
Repassem la trajectòria divulgativa de Fernando Sapiña, en ocasió del premi a «Millor llibre de ciències naturals i aplicades» atorgat per la Xarxa Vives a La ciència a la taula.
Entrevista a Iñaki Comas, investigador de l'Institut de Biomedicina de València, sobre el projecte SeqCOVID per a monitorar la genòmica del nou coronavirus a Espanya.
El catedràtic de Filologia Catalana de la UJI i expert en retòrica analitza el discurs de dos del temes científics del moment: el canvi climàtic i la pandèmia de COVID-19.
Amb motiu del Dia mundial de la sida parlem amb Esteban Martínez, metge i president de GESIDA, per a conèixer la situació de les persones amb VIH en el context de l'actual pandèmia.
Els bacteris resistents als antibiòtics s’han convertit en una de les principals amenaces per a la salut mundial. El projecte MicroMón@UV consciencia sobre el perill de l’ús inadequat d'aquests medicaments.
El biòleg i socioecòleg Ramon Folch, col·laborador de Mètode, rep el Premi Nat 2020, atorgat pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona a persones o institucions que han aportat una nova mirada a la divulgació de les ciències naturals.
Dilluns passat Pfizer anunciava en un comunicat de premsa que la candidata a vacuna que desenvolupa contra la COVID-19 mostra una eficàcia del 90 %. Analitzem amb diverses veus expertes com interpretar informacions com aquesta.
Amb motiu de la Setmana de la Ciència sortegem sis exemplars del llibre Retrats de ciència en les xarxes socials de Mètode (dos a Twitter, dos a Instagram i dos a Facebook).
Mètode publica en format digital Cròniques de l’ADN, recull dels articles escrits pel científic català Pere Puigdomènech al llarg de deu anys en El Periódico.
Aquesta setmana s’ha presentat el primer manifest mundial contra les pseudociències en salut. El divulgador i professor de la UPV José Miguel Mulet opina sobre la notícia.
Utilitzem cookies per assegurar que se li proporcione la millor experiència en el nostre lloc web. Si continua utilitzant aquest lloc suposem que accepta el seu ús.AccepteMés informació