Recull dels articles de la secció «Els perquès de Mètode» que donen resposta a dubtes científics relacionats amb fenòmens i curiositats estivals.
0
cucuruchos

La gelateria artesanal és el resultat de la contribució equilibrada de molts camps científics i es requereixen coneixements profunds en bromatologia, matemàtiques, química, física o nutrició.
0

El número 98 de Mètode, Elogi de la vida, presenta quatre novetats editorials ressenyades al nostre web.
0
Carmen Calvo

A través dels vora 100 números de Mètode, l'art ha estat molt present. Iniciem una sèrie per destacar aquestes col·laboracions recuperant la mirada poètica de l'artista Carmen Calvo.
0
Verdures d'estiu

Selecció dels articles de Josep Roselló dedicats a cultius relacionats amb l’estiu, i també amb variants valencianes en perill de perdre’s o ser substituïdes per d’altres.
0

Dues espècies d'escarabats de les flors podríen veure's beneficiats pels incendis. Juli Pausas, investigador de la Universitat de València, estudia aquesta fins ara desconeguda relació.
0
Mètode 98 Biodiversitat

Elogi de la vida: El concepte dinàmic de la biodviersitat ha estat coordinat pel professor d'Ecologia de la Universitat de València Francesc Mesquita-Joanes.
0
Rosenzweig

Entrevista a Michael L. Rosenzweig, professor emèrit d'Ecologia i Biologia Evolutiva a la Universitat d'Arizona i Ecologista Eminent de la Societat Ecologista d'Amèrica.
0
aigua a mart

Després d'anys d'especulacions, la sonda 'Mars Express' confirma l'existència d'una massa d'aigua líquida salada de vora 20 kilòmetres de llargària al pol sud del planeta roig.
0
llibres

El número 97 de Mètode, #Biotec, presenta set novetats editorials ben variades, cadascuna amb la seua corresponen ressenya disponible també al nostre web.
0
Devesa del Saler

La tesi doctoral d’Anna Mateu reconstrueix el sorgiment i la consolidació del periodisme mediambiental al País Valencià.
0
Gemma Marfany

Ensenyar, investigar i divulgar són les tres passions de Gemma Marfany, professora de genética de la Universitat de Barcelona.
0

L'aparició a la costa valenciana de diferents exemplars de Physalia physalis ha generat certa alarma. Quines són les característiques d'aquesta espècie?
0
Making Science - Mètode SSJ

L'anuari del 2018 se centra en els reptes matemàtics del futur, la història dels sapiens des de la paleontologia, l'engany de la pseudociència i la divulgació mèdica a través de la literatura.
0
Ramanarayanan Krishnamurthy

Ram Krishnamurthy va ser convidat per l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes de la Universitat de València per a parlar sobre la importància de la química prebiòtica.
0
guanyadors inspiraciència

La vuitena edició d’Inspiraciència, el concurs de relats que relaciona ciència i escriptura d'una manera lúdica i participativa, ja té guanyadors.
0
ex machina

Llig el relat guanyador d'Inspiraciència 2018 en la categoria juvenil català
0
Frankenstein Antonio Lazcano

Antonio Lazcano va oferir una conferència a l'Espai Ciència amb motiu del 200 aniversari de la publicació de l'obra de Mary Shelley.
0

El nou monogràfic de Mètode posa de manifest la importància de la comunicació i la divulgació en el camp de la biotecnologia.
0
Vall d'en Bas

Reflexions al voltant de la gestió i conservació del Parc de la Zona Volcànica de la Garrotxa, a càrrec de Francesc Xavier Puig, director del Parc. Text inclòs a la monografia Estimats volcans de Mètode.
0
desertificació sequera

El 17 de juny s'ha celebrat el Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació, un problema llargament infravalorat.
0
Dia Mundial del Medi Ambient

En el Dia Mundial del Medi Ambient, Mètode conversa amb periodistes ambientals per a analitzar la situació de la informació ambiental en les capçaleres espanyoles.
0
Graham Bell

Entrevista amb Graham Bell, professor a la Universitat de McGill (Mont-real) i una de les veus més importants de l’àmbit acadèmic en biologia evolutiva.
0

Mètode publica Estimats volcans. El vulcanisme, del Pacífic a la Garrotxa, un llibre que posa de manifest la importància del fenomen del vulcanisme al planeta Terra.
0
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20