Museu de Ciències Naturals de l'Ajuntament de València

Nova convocatòria per a la recepció d'articles de la revista Mètode. El monogràfic del número 117 (volum 2 de 2023) estarà dedicat a la investigació paleontològica sobre els dinosaures. Data límit d’enviament: fins al 2 de setembre de 2022.
0

Mètode inagura el portal Els blogs de Mètode, un nou espai de divulgació de la ciència en primera persona.
0
Presentació Antonio Martínez Ron

El periodista científic i divulgador Antonio Martínez Ron va presentar a València el seu llibre Algo nuevo en los cielos (Crítica, 2022).
0

Territorio Gravedad és una sèrie-documental que ofereix una visió panoràmica del cosmos posant el focus d'atenció en la gravetat.
0

Enguany es compleixen cinquanta anys de la publicació de l’informe Els límits del creixement, encarregat pel Club de Roma. Va ser pioner a advertir sobre la finitud dels recursos naturals.
0

Francesc Rodríguez i Ambel reflexiona sobre la geologia del parc nacional d'Aigüestortes i Estany de St. Maurici, al Pirineu.
0

El concurs de relats curts Inspiraciència presenta la seua dotzena edició amb una nova categoria d'intel·ligència artificial. L'enviament d'originals romandrà oberta fins al 22 de maig de 2022.
0

Publiquem el relat guanyador d'Inspiraciència 2021 en la categoria jove. La narració se situa l'any 2350, època en què la tecnologia ha transformat el món. M.a.t.t. afronta la seua jornada laboral sense saber que serà un dia ben diferent.
0

Amb l'esclat de la primavera a l'alta muntanya l’entorn canvia en un escenari on la natura desperta de la letargia hivernal.
0

Entrevista amb Ángela Bernardo, periodista de ciencia i autora de l'obra Acoso. #MeToo en la ciencia española, sobre els casos d'assetjament dins dels entorns científics i acadèmics d'Espanya.
0

Mercè Durfort va ser una professora i investigadora de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Durfort deixa una petjada intel·lectual indeleble.
0

La revista posa en marxa una nova secció que busca unir ciència i literatura i que està oberta a la col·laboració de totes aquelles persones que vulguen enviar un conte.
0
Portada Mètode 112

La revista Mètode i l'Aula de Ciència de la Universitat d'Alacant analitzen la importància de les zones àrides en la presentació del nou número de la revista. L'acte tindrà lloc el pròxim dijous 7 d'abril, a les 18 h, a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Av. Ramón y Cajal, 4. Alacant).
0

La desertificació, la sobreexplotació o la degradació del sòl són alguns dels temes del nou monogràfic sobre zones àrides.
0
canvi climàtic

El passat 28 de febrer es va presentar l'informe del Grup 2 de treball de l'IPCC. Marta Rivera-Ferre, una de les autores que han col·laborat en l'elaboració de l'informe, ens en dona les claus.
0

La sisena edició de la Falla Immaterial presenta un joc que utilitza la ciència de dades i la participació ciutadana per crear els monuments fallers virtuals.
0

Entrevistem a la catedràtica d'Òptica Pas García, qui ens explica els obstacles que tenen les dones al camp de la Física.
0
Convenció ciutadana sobre salut mental

Es posa en marxa una convenció ciutadana per a debatre de forma participativa com abordar els problemes de salut mental i addicions.
0

Obrim la convocatòria «La bellesa i la natura» per a artistes. Les obres triades seran utilitzades en un dels propers monogràfics de la revista.
0

Els bardanals són uns arbustos localitzats a la part més alpina de les nostres muntanyes amb una gran capacitat d'adaptació a les condicions extremes de l'hivern.
0

L'anuari The future of science reflexiona sobre la imporància d'una ciència que mire cap al futur sense oblidar els problemes i reptes del present.
0

La Comissió Europea ha qualificat recentment l'energia nuclear i el gas natural com a inversions verdes. Un grup d'especialistes analitza aquesta notícia.
0
fotografia i ciència

La fotografia i la ciència han caminat de la mà ja des de l’aparició de les primeres preses fotogràfiques a principis del segle XIX. Aquest monogràfic està obert a articles que analitzen diferents aspectes (històrics, comunicatius, estètics, tècnics, etc.) de la relació entre ciència i fotografia. Data límit d'enviament: termini ampliat fins al 3 de juny de 2022. 
0
Dones i ciència

L'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT) treballa per la igualtat de les dones en la ciència. Exposem els principals obstacles a què s'enfronten.
0