Josep Lluís Barona, historiador de la ciència - Foto: Lautaro Iglesias

La pandèmia de covid-19 ens ha fet mirar cap a les epidèmies del passat. Josep Lluís Barona, catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat de València, ha coordinat el Manual de Historia de la Medicina (Tirant, 2023) en el qual participen una vintena d’especialistes.
0
Marga Sánchez

Marga Sánchez Romero és autora del llibre Prehistorias de mujeres, on tracta de trencar mites sobre el paper de les dones en la nostra història com a espècie.
0
Juli Peretó

El catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València Juli Peretó parla sobre el seu últim llibre, que tracta sobre l'origen de la vida.
0
Maria Nicolau

Entrevista amb Maria Nicolau, autora del llibre Cuina! o barbàrie. La cuinera parla del seu llibre i explica els reptes a què s'enfronta la cuina tradicional.
0
Janet Browne

Amb motiu del Dia Darwin repassem amb Janet Browne, historiadora de la ciència, alguns aspectes de la biografia del naturalista anglès. 

0
Purificació Mascarell

Entrevista a Purificació Mascarell, autora de Mireia (Drassana, 2022), una novel·la que aborda la violència psiquiàtrica comesa contra les dones en el segle XIX.

0
Oihan Iturbide

Parlem amb Oihan Iturbide, biòleg i editor, sobre el seu projecte Yonki Books, que té per objectiu mantenir un debat públic i divers sobre el consum de substàncies i les addiccions.

0

Parlem amb la investigadora Pilar Domingo-Calap sobre els fags, uns virus que afecten els bacteris i tenen un gran potencial terapèutic.

0

Pablo García-Salinas, biòleg i investigador, explica els principals problemes a què s'enfronten els taurons i que es tracten al Sharks International

0

Parlem amb el catedràtic d'Història de la Ciència Josep Bernabeu Mestre sobre el seu últim llibre i sobre alguns aspectes rellevants de la pandèmia de Covid-19.

0
Jose Antonio Sobrino -

L'expert en teledetecció José Antonio Sobrino explica les aplicacions que l'observació terrestre té en la protecció del planeta i el medi ambient.

0

Entrevista amb Ángela Bernardo, periodista de ciencia i autora de l'obra Acoso. #MeToo en la ciencia española, sobre els casos d'assetjament dins dels entorns científics i acadèmics d'Espanya.
0

Entrevistem a la catedràtica d'Òptica Pas García, qui ens explica els obstacles que tenen les dones al camp de la Física.
0

Conversem amb la biòloga Mireia Coscollá sobre l'estat de la pandèmia de coronavirus i com podem conviure amb aquesta malaltia.
0
Ernest García

El sociòleg valencià Ernest García acaba de publicar el llibre Ecología e igualdad. Conversem amb ell sobre els límits del planeta i la transició ecològica que estem obligats a fer.
0

Parlem amb el metge i escriptor Salvador Macip sobre transhumanisme, la seua potencialitat, els seus perills i els problemes ètics que suscita.
0

L'investigador de l'Institut de Biologia Evolutiva, Carles Lalueza, ens parla de les últimes recerques d'homínids arcaics i explica com s'estudien els sediments antics per extraure informació genètica.
0
Alicia Valero

La directora del grup d’Ecologia Industrial a l’Institut CIRCE ens parla del seu nou llibre Thanatia: Los límites minerales del planeta i adverteix sobre com el consumisme pot abocar-nos al col·lapse.
0
Esther Samper

Parlem de desinformació en la pandèmia de COVID-19 amb la metgessa i comunicadora sanitària Esther Samper.
0

Parlem amb la viròloga i immunòloga del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa sobre les vacunes de la COVID-19 i l'epidèmia provocada pel SARS-CoV-2.
0
Joan Martinez Alier

Joan Martínez Alier és considerat un pioner de l’economia ecològica. Actualment, codirigeix l’Atles de Justícia Ambiental, un mapa interactiu que recull els principals conflictes ambientals a tot el món.
0
Josep Lobera

Parlem amb el sociòleg i professor de la Universitat Autònoma de Madrid Josep Lobera sobre la percepció pública de la ciència.
0
Ramon Folch

El socioecòleg Ramon Folch reflexiona sobre temes d'actualitat des de les perspectives creuades de l’ecologia, la sociologia i l’economia.
0
Angela Saini

Mètode parla de nou amb la periodista científica i escriptora britànica Angela Saini, amb motiu de la publicació en castellà de la seua última obra titulada Superior: el retorno del racismo científico.
0
1 2 3 4 5 6