La varietat de colors de cabell que trobem entre els humans és deguda a mutacions d'alguns dels nostres gens.

0
Caragol - Snail

Els caragols i les bavoses necessiten un alt grau d'humitat per a dur a terme algunes activitats fisiològiques importants.
0
Microbiota microorganismes

La microbiota, parlant en termes generals, significa «comunitat microbiana». És una població de microorganismes que viuen en un ambient molt concret. Respon Àngela Vidal, investigadora del grup de Biotecnologia i Biologia sintètica a l’I2SysBio.
0

Si deixem caure una boleta observarem que la velocitat de la caiguda no és constant sinó que s'accelera, més enllà de la seua massa.
0

Una fractal és una estructura matemàtica que prové d’una equació molt senzilla, però que compta amb un component que la complica un poc, generant estructures «autosemblants»
0

Bona part de la comunitat científica sosté que els virus no tenen vida. La idea suscita un cert debat, que depén de la definició de vida que s'utilitze.
0
Envelliment

L'envelliment dels organismes es produeix perquè desviem l'energia dels mecanismes de reparació cel·lular cap a altres processos, com la reproducció.
0
vacuna immunitat

La immunitat adquirida per la vacuna és més potent que la que s'obté una vegada s'ha passat la COVID-19, i  també ofereix una major protecció a mitjà i llarg termini.
0

L'ull humà no és capaç d'apreciar els colors a la nit perquè els cons, responsables de la percepció del color, només s'activen amb llum intensa.
0

Un factor que contribueix és l'augment de 2 ºC en la temperatura superficial del mar Mediterrani registrat en les darreres dècades. Respon María José Estrela, catedràtica de Geografia física de la UV.
0
vacunació infantil

Maria Garcés-Sánchez, investigadora de l'Àrea de Vacunes de FISABIO, ens explica per què de moment no és prioritària la vacunació infantil contra la COVID.
0
vacuna coronavirus

La vacuna ens protegeix contra les formes greus de la COVID-19, però evita que ens contagiem o que contagiem els altres?
0
so espai

En l'espai no hi ha un mitjà que transmeta el so, per això en les pel·lícules de ciència-ficció no haurien d'escoltar-se les batalles espacials.
0
nova soca Regne Unit

La nova soca del coronavirus identificada al Regne Unit es diferencia d'altres per les mutacions que presenta. Ens ho explica la investigadora de FISABIO Alma Bracho.
0
com es produeix el so

Qualsevol objecte que vibra és l’origen del so. Ens ho explica Chantal Ferrer, del Departament de Física Aplicada de la Universitat de València.
0
mascaretes

El tipus de mascareta més eficaç dependrà de per a què les volem utilitzar. Hi ha tres tipus: les autofiltrables o EPI, les quirúrgiques i les higièniques.
0
aprenentatge

Tot el que aprenem queda guardat en el cervell amb connexions entre les neurones, el que es coneix com a «plasticitat neuronal». Aquesta plasticitat és màxima en la infantesa i a poc a poc va disminuint amb l’edat.
0
prediccions de la pandèmia

Anabel Forte, professora d'Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València, explica per què és difícil fer bones prediccions de la pandèmia.
0
dades sobre la COVID-19

Anabel Forte, professora d'Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València, analitza la discrepància en les dades sobre la COVID-19 a Espanya.
0
suplement alimentari COVID-19

José Miguel Soriano, catedràtic de Nutrició i Bromatologia (UV), explica que no hi ha cap suplement per a prevenir el coronavirus tot i que s'haja vist que hi ha pacients que presenten dèficit de vitamina D.
0
Pexels

Fernando González-Candelas, catedràtic de Genètica de la Universitat de València i investigador de l’I2SysBio (UV-CSIC) i de FISABIO, considera que hem rebaixat les mesures de protecció massa aviat.
0
Finestres dels avions

Les finestres del passatge dels avions comercials tenen formes arrodonides per motius estructurals. La forma quadrada comporta una probabilitat major que la finestra es trenque a causa de la fatiga que el metall pateix pels cantons.
0
persones daltòniques colors diferent

Les persones daltòniques veuen els colors diferents perquè no compten amb tota la informació necessària dels cons L, M i S. Un símil seria intentar obtenir amb pintures diferents colors mesclant els tres colors primaris, però en lloc d'aquests tres, només en tinguérem dos, per la qual cosa mai podríem obtenir tota la gamma de colors existents. Ho expliquen Amparo Gil Casas i María José Luque.
0
orelles i nas gent gran

A principis dels anys noranta un grup de metges anglesos es va proposar estudiar si era certa la percepció que les orelles i el nas creixen amb el pas del temps. Àngels Royo ens explica els resultats d'aquesta investigació.
0
1 2 3 4 5