Herbari

Viure amb les plantes

Daniel Climent, Ferran Zurriaga
ISBN: 978-84-370-9041-2
Idioma: català
Data d'edició: 2012
Pàgines: 276
Preu: 15,60 €

Sinopsi

Daniel Climent i Ferran Zurriaga presenten en aquesta obra un recorregut per algunes de les plantes, silvestres o cultivades, característiques del nostre paisatge. A través de les seues pàgines, els autors ens descobreixen la història, la cultura i les tradicions que s’amaguen darrere d’espècies vegetals com la garrofera, l’olivera, el margalló, el llentiscle o la figuera de pala, entre moltes altres. Un recull de textos etnobotànics on la ciència, la literatura i l’art ens descobreixen una nova forma d’acostar-nos a la botànica.

En total, setze capítols que reuneixen textos publicats en Mètode, ampliats i adaptats, i textos inèdits. Una proposta que es completa amb les obres de l’artista valencià Antoni Miró.

Daniel Climent

Llicenciat en Ciències Químiques i professor de Ciències de la Natura en educació secundària. Ha dedicat part de la seua carrera a l’etnobotànica i l’etnogeologia, matèries sobre les quals ha escrit diversos llibres i participat com a conferenciant en diferents jornades, a més de ser col·laborador habitual de la revista Mètode. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis, com el Premi Ciutat d’Elx (1998) o el Premi Vila de Cocentaina (2000). A més, dins de l’àmbit de l’etnobotànica, va gaudir el 2008 d’una beca d’investigació de l’Acadèmica Valenciana de la Llengua pel treball Els noms populars dels arbres, els arbustos i les lianes del migjorn valencià.

Ferran Zurriaga

Mestre d’escola. Ha treballat a l’escola rural, en educació especial i com a mestre de ciències socials i de valencià. Durant la seua carrera, ha desenvolupat una didàctica compromesa amb els infants i el seu entorn, potenciant els itineraris didàctics i les descobertes de l’entorn natural i social. Un entorn que ha estat molt present en els seus treballs etnobotànics, fruit dels quals va sorgir una intensa col·laboració amb la revista Mètode. Entre 1984 i 1990 va treballar a l’Institut de Ciències de l’Educació i al Servei de Formació Permanent de la Universitat de València, programant cursos de perfeccionament per als mestres, la qual cosa li portà a fer recerques i treballs del medi urbà i natural, entre els quals els cursos «Descobrim ciutat» i les jornades al voltant dels museus i el Jardí Botànic de la Universitat de València.